Converses inspiradores amb Margarita de Legórburu Bella

El passat dia 4 de Novembre la Dra. Margarita de Legórburu Bella (http://www.acupuntura-legorburu.com/), sòcia de la XDE, va oferir una xerrada sobre patologia de la dona i l’acupuntura a Esplugues. Va ser força interesant, primer de tot ens va parlar del concepte d’acupuntura: és una tècnica corresponent a la medicina tradicional xinesa que es basa en la inserció de petites agulles en punts específics del cos amb la finalitat de restaurar la salut de la persona malalta,  i en moltes ocasions, acupuntors i acupuntores utilitzen aquesta tècnica quan es tracta de sanar un dolor o malestar situat en alguna part del cos.

En segon lloc, ens va explicar els seus orígens i cóm l’acupuntura moderna incorpora els conceptes de la neurociència. Què entenem com a neurociència? És un conjunt de disciplines científiques que estudien la estructura i la funció, el desenvolupament de la bioquímica, la farmacologia i la patologia del sistema nerviós i de cóm el seus diferents elements, donen lloc a les bases biològiques de la conducta.

Segons la Dra. Legórburu només hi ha una medicina: “la que cura”. Per tant, és difícil aplicar un tractament igual per a totes les persones malaltes, s’ha de valorar el conjunt de la persona per abordar la patologia. Les agulles el que fan es alliberar endorfines.

Per entendre això es necessari comentar que la teoria de la medicina tradicional Xinesa es basa en que la malaltia es equivalent a un desequilibri entre les dos modalitats del chi (energia vital): el Yin i el Yang, i precisament l’aplicació de les agulles en determinats punts, busca trobar aquest equilibri entre les dues modalitats estimulant aquests punts. L’acupuntura també usa la teoria dels cinc elements, elements de la natura: aigua, foc, terra, metall i fusta, en relació amb les estacions climàtiques, amb els òrgans i vísceres, amb els teixits del cos i amb les emocions.

Així la Dra. Legórburu ens va anar conduint pel fascinant món de l’acupuntura amb un breu recorregut per la patologia de la dona des de la pubertat a la menopausa. La part més lúdica de les “converses” va ser amenitzada per un tast d’infusions de dos tipus de te, de la mà de la nostra sòcia de la botiga Bumbutea (https://www.facebook.com/BUMBUTEA):

  1. Te verd xinès que destaca pel seu bon gust i per la seva capacitat per ajudar a mantenir l’equilibri del cos i la ment.
  2. Te Ayurveda, mescla herbes exòtiques i espècies que li donen un gust molt especial i bo. Basat en els principis de la antiga doctrina hindú del “Ayur” (VIDA) “Veda” (CONEIXEMENT), aquest te ajuda a mantenir l’equilibri interior i a manifestar la creativitat.

Redacció: XDE – Eva Alejandro Buendía (Escola Bressol Pàtums i Memas http://www.patumsimemas.com/)

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nineteen + 18 =

Scroll to Top