Crònica eXpertes en Xarxa: “Claus per a una alimentació saludable. Aclarint conceptes”

El passat dijous 11 de juny, al Casal Robert Brillas d’Esplugues de Llobregat, tenia lloc el darrer eXpertes en Xarxa de la temporada: “Claus per a una alimentació saludable” impartit per la nostra sòcia Glòria Vilatersana Andreu.

En accedir al recinte, la Glòria Vilatersana, naturòpata i tècnica superior en dietètica i nutrició en la línia naturista i medicina tradicional xinesa, ens havia preparat uns petits dossiers que contenien les claus d’una bona alimentació, una llista d’aditius a evitar, una recepta de guacamole, (un plat d’estiu saludable i molt refrescant), i una petita enquesta amb la que de manera individual, els assistents ens aturàvem uns instants a preguntar-nos quelcom important, però que normalment no ens aturem a pensar: Realment, mengem bé?

“Que tu alimento sea tu medicina, y que tu medicina sea tu alimento”, amb les paraules d’Hipòcrates de Cos, considerat per molts com el “pare de la medicina”, la Glòria Vilatersana, iniciava aquesta xerrada, que ja abans de començar ens havia enganxat, amb un clar objectiu: Que poguéssim aplicar a la nostra vida quotidiana el que ens anava a explicar.

Per aconseguir-ho, ens va parlar de les diferències principals entre la medicina al.lopàtica i la medicina naturista, i de com la medicina naturista és una medicina preventiva que es basa en l’alimentació i els hàbits de vida, respectant i tractant a cada individu a partir de les seves característiques.

La Glòria Vilatersana, ens va donar les bases per una bona alimentació, explicant-nos la importància d’evitar els aliments processats i refinats (molts d’ells de consum habitual), en l’intentar consumir productes de qualitat i de temporada així com de proximitat, ja que amb això no només estarem fent un consum responsable sinó que li aportarem al nostre cos el que realment necessita. La globalització ha provocat que en ple hivern ens trobem al supermercat amb productes com ara el meló, una fruita d’estiu, que ens refresca i que per tant, hauríem de consumir quan el cos realment ens la demana.

Un dels moments àlgids i més impactants de la xerrada va ser quan la Glòria Vilatersana, que va emfatitzar especialment la importància d’evitar consumir aliments refinats com el sucre, ens va voler mostrar de manera tangible l’elevada quantitat de sucre que contenen molts productes que sovint formen part de la nostra despensa. Per això, ens havia preparat uns gots que contenien tots els terrossos de sucre que porten productes com la xocolata blanca, un popular refresc  de cola, ganxitos, etc. Varem ser molts els qui en veure-ho ens varem posar les mans al cap i, personalment, considero que va ser un cop d’efecte genial amb el que la Glòria Vilatersana assolia un altre dels seus objectius: Que tinguéssim consciència d’allò que consumim. I és que només sent-ne conscients podem anar integrant uns hàbits de vida més saludables entre els que l’alimentació n’és un element clau.

M’alegro d’haver assistit a aquesta xerrada, que va ser dinàmica i impactant i que de ben segur ha fet obrir els ulls a molts dels assistents.

Personalment, de la xerrada m’emporto consciència. La consciència d’adaptar el que menjo a la meva constitució, d’intentar escoltar el que diu el meu cos, (cosa que sovint em costa) i la consciència de saber què entra realment en el meu cistell de la compra.

Des d’aquí, les meves felicitacions a la Glòria Vilatersana qui des del primer moment va aconseguir captar la nostra atenció i qui d’una manera o altra, ha despertat consciències.

Pots veure aquí el seu follet informatiu amb tots els serveis que ofereix la Glòria Vilatersana.

Crònica redactada per Judith Valero, sòcia activa de la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues i creadora de www.bakinglove.es

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

seven + 15 =

Scroll to Top