L’ENTITAT DEL MES: FUNDACIÓ SANTA MAGDALENA

10 de maig de 2018

El mes de maig, amb motiu de la XVIII Festa de la Solidaritat i XV Festa del Comerç Just, entrevistem a la Fundació Santa Magdalena.

La Fundació Santa Magdalena és una organització sense ànim de lucre que neix l’any 2000 per donar resposta a les dificultats de persones en trobar feina (persones en situació d’atur, amb necessitats econòmiques i en risc d’exclusió social, dones, etc.). Es treballa per a la reinserció laboral mitjançant projectes socials que generin activitat productiva dins de la societat i es cerca la implicació del voluntariat al nostre municipi.

L’entitat participa al Consell de Cooperació i al de Cohesió social d’Esplugues de Llobregat, així com en l‘organització, promoció i participació de la Festa de Comerç Just i de la Solidaritat. Dins d’aquestes festes, col·labora en l’organització del Concurs anual de Dibuix sobre el Comerç Just a Esplugues de Llobregat.

Actualment compta amb 4 persones treballadores, 26 voluntàries i el patronat, que el composen 5 membres.

Parlem amb el seu Secretari General, l’Antoni Rodríguez Arribas.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

El nostre projecte més visible és “Sastrinyols” amb la venda de roba de segona mà provinent de donacions particulars i objectes a Càritas, el nostre taller de creació pròpia d’articles de la llar, arranjaments i sastreria, així com la secció de comerç just i la de bugaderia social. L’any 2007 va rebre el Premi Pont d’Esplugues de “Solidaritat”.

Qui pot participar en les vostres activitats?

Totes les persones que estiguin interessades a aportar el seu temps, vulguin implicar-se i participar activament en un projecte de caire social per donar resposta a sectors necessitats del nostre municipi.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

A través dels suport i dedicació als treballadors i a les persones que s’adrecen el projecte més visible que és el de Sastrinyols en el dia a dia, així com en la participació de les diferents accions solidàries que s’efectuen el municipi per visibilitzar i sensibilitzar envers l’equitat dels col·lectius més desfavorits.

Què us aporta el voluntariat?

Compartir un projecte d’implicació solidari d’arrelament al barri, tot cercant un espai social de participació activa dins de la cooperació interna i externa.

Quins reptes de futur us marqueu?

Consolidar les finalitats fundacionals mitjançant projectes que afavoreixin la sensibilització social del municipi, ampliar els col·lectius desfavorits als quals ens adrecem, així com realitzar projectes ecològics que generin formació i adaptació al món de treball. Sempre comptant i potenciant el voluntariat dins de la institució.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat?

Donar part del seu temps, esforç i vincular-se a un projecte associatiu és una opció reconfortant a nivell social i personal.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × four =

Scroll to Top