Concurs de disseny urbà per millorar els baixos del Pont d’Esplugues

El concurs de disseny urbà Racons Públics, promogut pel Foment de les Arts i el Disseny (FAD) per millorar 12 espais de l’àrea metropolitana de Barcelona, se centrarà durant aquest mes de gener en el centre d’Esplugues. El concurs planteja la millora pel seu ús públic de racons emblemàtics. En la tercera convocatòria de l’edició 2012-2013, s’ocuparà dels baixos del Pont d’Esplugues i la plaça de Santa Magdalena.

Aquest espai, per on passava l’antiga carretera cap a Cornellà va perdre la seva funció essencial de desviament a partir des de les obres del tramvia i de la rotonda a l’entrada d’Esplugues (2003-2004). Ara es tracta d’un camí alternatiu que ha acabat convertit en aparcament de cotxes. Serveix també d’accés al parc del Torrent d’en Farré, una intervenció dels anys 90 que s’ha mantingut com a parc natural amb el propòsit d’unificar barris desconnectats.

Totes les persones que vulguin participar en la convocatòria han d’enviar les propostes al FAD abans de l’últim dia laborable d’aquest mes (vegeu la pàgina web del concurs: www.racons.fad.cat). Amb cada racó, un jurat de preselecció escollirà quatre projectes finalistes que seran publicats a EL PERIÓDICO i a la pàgina web del concurs.

Al final de la convocatòria, dotada amb un premi de 1.000 euros, el jurat escollirà la proposta guanyadora tenint en compte criteris com la viabilitat, la visibilitat, l’originalitat, la durabilitat, la sostenibilitat i la complexitat. El públic podrà votar a la pàgina web.

Les bases del concurs es poden consultar en aquest mateix espai web. S’admetrà tota mena de material –gràfic, literari, arquitectònic…– i es recomana que les despeses no sobrepassin els 180.000 euros.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

three × one =

Scroll to Top