Crides de Voluntariat

CRIDES DE VOLUNTARIAT

A Esplugues hi ha un ampli ventall de projectes en els que col·laborar. Consulta totes les crides de voluntariat vigents a la ciutat i apuntat a la nostra BORSA DE VOLUNTARIAT per estar al dia de totes les iniciatives que van sorgint.

Emplena el formulari per formar part de la borsa de persones interessades en realitzar voluntariat i rebre informació de les crides de voluntariat a Esplugues!

CRIDES ACTUALS A ESPLUGUES

SANT JOAN DE DÉUContacte: Saray Palma Castro 
saray.palma@sjd.es
Persona voluntària per acompanyament en passejos

Descripció: Es necessita una persona voluntària per acompanyar a passejar un senyor de 82a, resident d’Esplugues. Té algunes dificultats per caminar i ho fa lentament.


Perfil de la persona voluntària: Persona pacient i empàtica, amb bona comunicació i responsable en el seu treball.


Número de persones: Una persona.


Horari: Mitja hora aproximadament als matins.
AMIZADE JUNTS AMB MOÇAMBICContacte: Josep Maria Macias
jmmacias@enginyers.net
609374030


Ajudant de Comunity Manager

Descripció: Actualització i creació de contingut per a la pàgina web i els perfils en les diferents xarxes socials, com Facebook i Instagram.

Perfil de la persona voluntària: Persona pràctica en temes digitals que pugui fer les tasques esmentades en la descripció com a assistent de la persona que porta el projecte.

Número de persones: Una persona.

Horari: 2-3 hores a la setmana en horari de tarda en dies laborables.
CREU ROJA JUVENTUT

Contacte: Lídia Bonet Arnaiz
lidia.bonet@creuroja.org
933006565 ex.30490/678408607
Persones joves voluntàries per a projectes d’Infància i joventut, Feminismes, Xarxes socials i Drogues i sexualitat.

Creu Roja Joventut és la secció juvenil de Creu Roja Espanyola formada per nens, nenes i joves d’edats compreses entre 6 i 30 anys. És l’associació juvenil que desenvolupa el seu compromís social a través d’una acció orientada cap a la transformació, regint-se pels Principis Fonamentals del Moviment Internacional de la Creu Roja i la Mitja Lluna Roja. Té agrupats els seus projectes vigents en 4 temàtiques que acostumen a ser de gran interès d’entre els joves. Aquestes són:

– Feministes: Liderar Punts Violetes: punts mixtes de sensibilització del moviment feminista i prevenció de conductes masclistes en espais d’oci nocturn. Alhora, atenció, acompanyament i orientació a víctimes d’agressions masclistes; conformar un grup motor pel desenvolupament divulgatiu i pedagògic; i, portar a terme tallers participatius de conscienciació a joves a instituts.

– Infància i joventut: Proporcionar espais de lleure que promoguin l’associacionisme i la participació social de joves i infants; intervencions en l’àmbit comunitari amb infants/joves en risc; contribuir en l’èxit escolar, la promoció d’hàbits saludables i la implicació de les famílies; intervenció directa en trobades setmanals; participació en comissions (territori, pedagògica, formació, promoció i difusió); i voluntariat puntual (tallers, suport, activitats puntuals, formació, difusió…).

– Drogues i sexualitat: Participació en punts de sensibilització i reducció de riscos en consum de drogues; sensibilització sobre salut sexual i violències masclistes en espais d’oci nocturn; i, tallers de conscienciació de joves de sexualitat i consum.

– Xarxes socials: Creació de contingut per a xarxes socials relacionat amb els projectes.

Descripció: Busquem joves voluntàries per participar en els nostres projectes.
CREU ROJA
ESPLUGUES- SANT JUST


Contacte: 
esplugues@creuroja.org
647 77 23 81

Persones voluntàries per al Projecte Èxit Escolar

Creu Roja, és un moviment humanitari que va ser fundat per protegir la vida humana i la salut, i per prevenir el sofriment humà sense discriminacions, actualment hi ha al voltant d’uns 97 milions de voluntaris.

Descripció: Busquem persones voluntàries que vulguin participar en el projecte “d’Èxit Escolar” amb l’objectiu de fer acompanyament i suport educatiu a infants i joves.
Perfil de la persona voluntària: Cerquem persones entre 20 i 40 anys amb habilitats socials, per treballar amb infància.
Número de persones: 4 persones.
Horari: Dimarts i dijous 16:00-19:00.


FUNDACIÓ CASAL AVIS D’ESPLUGUES

Contacte: Eli Seguer
suport@fcasalavis.cat
93 480 96 15
La Fundació Casal Avis d’Esplugues és Fundació sense ànim de lucre que treballa per millorar i promoure la qualitat de vida de la gent gran. Cerquen personal voluntari amb la mateixa mirada, que es vulguin vincular als seus projectes.

Persones voluntàries per passejos i acompanyaments a persones amb dependència a la residència La Mallola
Descripció: Cerquem persones que vulguin participar en passejos a persones amb alta dependència dins de la residència La Mallola.
Perfil de la persona voluntària: Cerquem persones amb sensibilitat, paciència, voluntat i compromeses amb la Gent Gran d’Esplugues. Sobretot amb coneixements del que representa la dependència i el deteriorament cognitiu.
Horari: A convenir.

Persones voluntàries per arranjar roba de les persones ateses als nostres centres
Descripció: Cerquem persones amb coneixements en costura que vulguin donar un cop de mà en arranjar la roba de la gent gran que atenem.
Perfil de la persona voluntària: Persones amb coneixements en costura i arranjament de roba.
Horari: A convenir.

Persones voluntàries Petanca Centre de dia el Xiprer
Descripció: Cerquem persones que vulguin dinamitzar l’activitat de petanca en el Centre de dia el Xiprer.
Perfil de la persona voluntària: Cerquem persones amb sensibilitat, paciència, voluntat i compromeses amb la Gent Gran d’Esplugues.
Horari: A convenir de dilluns a divendres.
Número de persones: 1-3

Persones voluntàries per Jocs de taula a la Residència Fèlix Llobet
Descripció: Cerquem persones que gaudeixin realitzant jocs de taula i alhora vulguin compartir aquesta afició amb les persones que viuen a la Residència Fèlix Llobet.
Perfil de la persona voluntària: Cerquem persones amb sensibilitat, paciència, voluntat i compromeses amb la gent gran d’Esplugues.
Horari: A convenir.
Número de persones: 2-3

Persones voluntàries acompanyaments en la soledat no volguda

Descripció: Cerquem persones que vulguin acompanyar als residents i usuaris dels nostres centres de forma individual durant una estona a la setmana (fent companyia, passejant, conversant, etc. a les persones grans que atenem).
Perfil de la persona voluntària: Cerquem persones amb sensibilitat, paciència, voluntat i compromeses amb la Gent Gran d’Esplugues.
Horari: A convenir.
Aprenem Autisme Associació

Contacte: Ainoa
voluntariat.aprenem@gmail.com 
682 44 86 25 – 93 182 49 38Suport diverses activitats de lleure
Descripció: Necessitem persones voluntàries que donin suport en activitats de lleure per a infants i joves amb trastorn de l’espectre autista (TEA), i més concretament, a les activitats de piscina i iniciació esportiva:
– L’activitat de piscina es realitza els dijous de 17:30h a 19h al Poliesportiu Salvador Gimeno (Sant Joan Despí).
– L’activitat d’iniciació esportiva es duu a terme els dilluns de 18h a 19h a l’Escola Espai 3 (Sant Joan Despí).
AFEV

Contacte: 93 624 17 19


Acompanyament a un infant o adolescent amb el programa enTàndem
enTàndem és un projecte de mentoria social i educativa de l’AFEV (Voluntariat Social Universitari) on una persona voluntària fa de referent a un infant o adolescent en situació de dificultat personal o social. Es treballa per estimular l’autonomia, l’autoestima i la motivació i l’interès per l’estudi.
L’entitat busca a Esplugues joves de 18 a 30 anys oberts a conèixer, aprendre, adaptar-se i créixer com a persones i com a referents d’una persona.
El voluntariat és de 2 hores a la setmana. Per a més informació es pot contactar amb l’entitat.

ESCOLA GRAS I SOLER

Contacte: Montse Castelló
93 371 59 70
https://agora.xtec.cat/ceipgrasisoler/
Lectura per a l’èxit educatiu
LECXIT és un programa de la Fundació Bofill que té per objectiu impulsar l’èxit educatiu a través de la millora de la comprensió lectora. Aquest projecte es planteja el repte de garantir que tot l’alumnat finalitzi l’etapa de primària amb un nivell de competència lectora que els asseguri el seu desenvolupament educatiu i social.
Per fer-ho compten amb una xarxa de 295 centres educatius, biblioteques i entitats socials on més de 1.750 voluntaris acompanyen individualment a un infant per a esdevenir un lector orgullós, segur, entusiasmat amb l’aprenentatge i preparat per a l’èxit educatiu.
Lecxit també ofereix orientacions i materials a les famílies per implicar-les en la millora dels hàbits lectors i  es coordina amb els centres educatius per triar els infants que més necessiten participar en el projecte. 
Activitat: La persona voluntària estarà amb l’infant durant aquesta hora a la biblioteca Pare Miquel d’Esplugues fent suport a la lectura de l’infant de 9-10-11 anys. El material i l’explicació per a dur a terme l’activitat de voluntariat seran proporcionats per l’Escola Gras i Soler. És necessari que la persona voluntària faci l’activitat en català. 
Horari: A partir del mes d’octubre amb una durada d’una hora a la setmanal en horari extraescolar, a partir de les 16:30h. 
Ubicació: a la Biblioteca Pare Miquel. Carrer d’Àngel Guimerà, 106-108, 08950 Esplugues de Llobregat
ISLAMIC RELIEF

Contacte: Kinda.Marrawi@islamic-relief.es

Suport a la comunicació de l’entitat
Descripció: Des dels nostres inicis, el voluntariat han estat el cor del que fem. Entre tots hem aconseguit un gran progrés ajudant a reduir la pobresa extrema, però encara necessitem més ajuda per poder erradicar-la.
Perfil de la persona voluntària: Busquem una persona amb nocions de comunicació que ens ajudi amb qualsevol de les següents tasques:
– Disseny de creativitats,
– Difusió de contingut a les xarxes socials,
– Fotografia i/o edició de vídeos,
– Traducció de l’anglès al castellà.
SERVEI DE CATALÀ
D’ESPLUGUES DE LLOBREGAT

Contacte: Eduard Vidal
vxl.esplugues@cpnl.cat
634 75 73 32 – 93 685 24 32
Presencial: els dimarts de 9 a 14h
al Edifici Municipal Puig Coca,
Petit Parc de l’Amistat, s/n.Voluntariat per la llengua 
VxL és un programa per practicar català a través de la conversa. Es basa en la creació de parelles lingüístiques formades per un voluntari o voluntària, que parla català fluidament, i un aprenent o aprenenta, que en té coneixements bàsics i vol adquirir fluïdesa. Per participar-hi tan sols cal ser major d’edat i disposar d’una hora a la setmana per quedar amb la parella lingüística. Les trobades poden ser presencials, en el lloc de la població que acordin els participants o bé virtuals, a través de la plataforma de videotrucada que hagin acordat (Skype, Zoom, Meets, etc).

Si us hi apunteu com a persones voluntàries, coneixereu gent diversa i ajudareu a fer créixer el català.
Si us hi apunteu com a aprenents, podreu practicar la llengua amb algú disposat a ajudar-vos.

Inscriviu-vos-hi al web i us proposarem una parella lingüística.
ASSOCIACIÓ PROGAT ESPLUGUES

Contacte: Antoni Márquez
progatesplugues@hotmail.com
656 73 87 75


Cuidem els gats d’Esplugues; Atenció als gats de la gatera
Els principis de l’Associació és trobar un equilibri per viure en harmonia entre persones i animals, que ha de passar per un canvi de consciència de tota la societat per promoure el be comú i una convivència respectuosa entre tots els éssers vius.
Descripció: Cerquem persones voluntàries per atendre els gats/es proporcionant-los menjar i aigua suficient.
Perfil: Persona compromesa amb el benestar dels gats/tes, amb temps lliure, madura i generosa, capaç de mantenir vincles afectius amb els animals.
Dies i horari de l’activitat: Qualsevol dia de la setmana amb horari de matí o tarda.
FUNDACIÓ AJUDA I ESPERANÇA


Contacte: Daniel Franco
daniel.franco@telefonoesperanza.com
648 24 26 06
Telèfon de l’Esperança
Descripció: Busquem persones voluntàries que vulguin ser escoltes del Telèfon de l’Esperança. Atenem a persones que viuen moments difícils (angoixa, solitud, dol…) i busquen en nosaltres un espai segur d’acompanyament emocional on se les escolti amb empatia i sense judicis.

El voluntariat es realitza a distància i inclou formacions gratuïtes que et dotaran d’eines per atendre tota mena de situacions.

Busquem persones empàtiques que estiguin vivint un moment d’estabilitat emocional, tinguin 25 anys o més, una bona comprensió del català i del castellà i disposin de 10 h al mes per dedicar-les a escoltar els altres.

El servei funciona les 24 h del dia, els 365 dies de l’any. La persona voluntària pot triar els torns en funció de la seva disponibilitat. Són torns de 4 o 5 hores i demanem que en facin almenys 2 al mes.
FINESTRELLES FUNDACIÓ PRIVADA

Contacte:
monikasagnier@fundaciofinestrelles.com
Info@fundaciofinestrelles.com
Suport amb office 365 i l’eina Teams
Des de la Fundació Finestrelles busquen una persona amb coneixements d’informàtica que els pugui donar un cop de mà en la implementació del programari Office 365 i l’ús de l’eina Teams per a la seva organització.
Horari: Segons disponibilitat.MENTORIA DE PERSONES MIGRADES

Contacte: Info-migració
comiteacollida.igualtat@gencat.cat
telèfon 012
Mentors o mentores de persones migrades
Les persones tenim la sort de coincidir de manera natural amb d’altres persones que ens deixen petjada i que ens ajuden, ens escolten, ens guien i ens acompanyen. Persones amb qui establim un vincle de confiança i respecte i a qui ens dirigim quan ho necessitem. La voluntat d’ajudar a aquells que ho necessiten és un valor essencial a promoure en la consolidació d’una societat justa i solidària.
Moltes de les persones migrades que arriben a Catalunya s’han vist obligades a abandonar els seus països en busca d’un futur segur, sovint, la seva reduïda xarxa social al país d’acollida fa difícil que de manera natural coincideixin amb persones que les acompanyin i ajudin en el seu procés d’inclusió i assoliment d’una plena autonomia social.
És per això que la Direcció General de Migracions, Refugi i Antiracisme del Departament d’Igualtat i Feminismes. aposta per la mentoria grupal per a reforçar l’autonomia i el benestar emocional de persones refugiades, sol·licitants d’asil i persones en itinerari cap a l’arrelament social, a través dels programes i projectes de la Coordinadora de Mentoria Social. Les persones ateses pels programes de mentoria són acompanyades durant 8 mesos o 1 any per part d’un grup d’acollida, format per un conjunt de 2 a 5 persones voluntàries d’aquesta entitat que actuen com a mentors i mentores. Aquest suport solidari permet treballar eixos claus en la seva integració com ho són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació amb l’entorn i el seu itinerari professional.
Des de la seva posada en marxa, s’han iniciat 290 relacions de mentoria en les que han participat 594 persones han rebut el suport d’un grup d’acollida. En la majoria de casos, l’experiència ha estat molt positiva per a totes les persones que hi han participat i per poder seguir atenent a les persones que volen participar en el programa de mentoria, calen més mentors i mentores disposats a acompanyar-les.
Us animem a informar-vos sobre el Programa de Mentoria i a parlar-ne amb aquelles persones del vostre entorn que creieu que podrien estar interessades en participar-hi!

Perfil: Busquem persones majors de 25 anys, amb l’opció de fer voluntariat com a persones mentores de forma grupal.

Més informació aquí.

ALTRES VOLUNTARIATS

SOU UNA ENTITAT?

Si voleu fer difusió de les vostres crides de voluntariat empleneu el següent formulari!

També podeu emplenar-lo en paper i enviar-lo per correu electrònic a voluntariat@esplugues.cat o dur-lo al Punt de voluntariat i suport associatiu d’Esplugues (Document Crida de voluntariat).

Scroll to Top