Experiències de Voluntariat

EXPERIÈNCIES

Fer voluntariat és una activitat altruista que contribueix a la construcció d’una societat millor i que fa créixer a les persones que la practiquen. Aquest apartat permet compartir experiències de voluntariat a la ciutat.

XARXA D’AGENTS PREVENTIVES

La Judit va col·laborar com agent preventiva amb l’Associació DIAS en un dels punt liles de la Festa Major d’Esplugues, informant sobre el protocol d’actuació “Per unes festes lliures d’agressions sexistes”.

“La experiencia fue muy gratificante. Compartimos juegos, educación, historias personales con mucha gente, tanto jóvenes como mayores, mujeres en su mayoría, pero también hombres. La gente, sobre todo las mujeres, agradecen que estemos allí pues sienten una seguridad de que si pasa algo tienen donde ir.”

SUPORT A LA CURSA D’ESPLUGUES

La Nícida va participar com a voluntària a la 9a Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues, donant suport a l’organització el dia anterior a la cursa.

“Participar com a voluntària a l’organització de la cursa em va agradar moltíssim. La meva ajuda consistia en donar els dorsals i material per a la cursa als participants i fer atenció al públic. Primer, però, vam estar compartint l’esmorzar, on vaig poder conèixer als altres voluntaris i el complex esportiu Les Moreres.
Tot va ser molt agradable i vam passar un bon temps. A més, al final, ens van donar una bossa amb material i altres regals com a agraïment.”

REFORÇ ESCOLAR

El Santiago va fer de voluntari de reforç escolar a l’entitat Al-Asalah des de novembre de 2018 al juny 2019. La tasca principal era fer de reforç lingüístic i suport als deures de l’escola a infants i adolescents d’origen marroquí.

“Estava acostumat a treballar amb nois i noies més grans i la meva tasca docent es movia en coordenades molt diferents. Les necessitats són diferents i intento engrescar-los per millorar la concentració i l’esforç personal, conscient i productiu. Els nois i noies em veuen una mica com l’avi que ve a supervisar la seva feina o a intentar fer-los escriure una mica. Jo crec que aquí faig un paper principalment integrador.”

VÍDEO ‘Solidaritat en temps de pandèmia’ [Desembre 2020]

Vídeo promocional del dia del voluntariat, elaborat des del Punt de Voluntariat i Suport Associatiu de l’Ajuntament d’Esplugues, gràcies a les imatges obtingudes durant les accions voluntàries que s’han produït a la ciutat durant la pandèmia (voluntariat pel coronavirus i Objectiu Fam 0).
Aquest vídeo no hagués estat possible sense la col·laboració dels voluntaris durant aquest moments tant difícils i sense el suport d’entitats com Creu Roja, Ass. de Voluntaris de Protecció Civil, Ass. Vida, Càritas Esplugues i la Fundació Santa Magdalena.:

VÍDEO ‘EL VOLUNTARIAT ET CONNECTA’ [Desembre 2019]
Vídeo promocional de la campanya “El Voluntariat et connecta, #fesvoluntariat”, elaborat des del Punt de Voluntariat i Suport Associatiu de l’Ajuntament d’Esplugues, gràcies a les imatges cedides per diferents entitats, on podem veure les experiències de persones voluntàries realitzant activitats.
Aquest vídeo no haguès estat possible sense la col·laboració dels voluntaris de: Fundació Finestrelles, Fundació Santa Magdalena, Club d’Esplai Pubilla Casas Can Vidalet, l’Associació DIAS, Asproseat, Esplugues sense barreres, Càritas, Creu Roja, l’Associació de Voluntaris de protecció civil, Voluntariat per la Llengua, Grup d’Esplai Espurnes i l’AFA Gras i Soler.

VÍDEO ‘FEM VOLUNTARIAT’ [Desembre 2018]

En aquest vídeo, elaborat per alumnes de l’Escola Garbí amb el suport de l’Ajuntament d’Esplugues, es poden veure diferents experiències de persones voluntàries d’entitats d’Esplugues: AVV Centre, Fundació Finestrelles, Fundació Santa Magdalena, Associació Progat Esplugues, Associació DIAS, Club Gimnàstica Esplugues – Les Moreres, Colla de Castellers d’Esplugues i Esplai Espurnes.

Comparteix la teva experiència!

Emplena aquest formulari i explica la teva experiència voluntària. També el pots emplenar-lo en paper i enviar-lo per correu electrònic a voluntariat@esplugues.cat o dur-lo al Punt de voluntariat i suport associatiu d’Esplugues (Document Experiències)

Scroll to Top