Diada de Sant Jordi

Com cada 23 d’abril, Esplugues s’omple d’activitats per a totes les edats per a celebrar la Diada de Sant Jordi.

Es celebrarà la tradicional “Diada del llibre i de la rosa”, on es podrà passejar per les parades de llibres i roses a càrrec de les diverses entitats d’Esplugues i que s’ubicaran a la Plaça Catalunya en horari d’11h a 20h. A més a més, al Local de Català i la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues organitzaran una lectura en català.

També hi tindrà lloc diverses actuacions com la de la Coral de Musicorum, la de Saheli Bollywood, els Castellers d’Esplugues o un conta-contes per als més petits entre d’altres.

A més d’aquestes activitats, Centre Cultural l’Avenç aprofita aquesta data tant especial per a realitzar tota un seguit d’activitats dirigides tots els públics, des dels més grans fins als més petits. Entre d’altres, organitzaran una: ballada de Sardanes, un recital de poesia, hi haurà música en directe, i espais infantils: pintacares, treballs manuals, jocs.. i molt més! Hem parlat amb l’entitat per conèixer a fons l’activitat prevista.

Sant Jordi a l’Avenç

Quants anys fa que celebreu Sant Jordi amb activitats per a la ciutadania?

Des de fa tres anys fem posem una parada de venda de roses i de llibres a la Pista de L’Avenç, però la participació de les seccions en la celebració de la Diada de Sant Jordi ve de molt més lluny. La tradicional ballada de sardanes de la Secció Sardanista es duu a terme des de fa molts anys.

Quines activitats fareu?

Durant la Diada de Sant Jordi oferirem diferents activitats per a tots els públics a la Pista de L’Avenç. Hi haurà algunes activitats per a infants: al matí es farà elaboració de dracs i pintacares, i a la tarda farem punts de llibre i tindrem diferents jocs de taula inspirats en Sant Jordi.

També hi haurà activitats per a un públic més adult. Al matí, des de la ràdio Esplugues FM es farà el programa: “Això no és seriós, especial Sant Jordi” en directe, que comptarà amb diferents entrevistes i actuacions. A la tarda, el grup de teatre amateur del centre, L’Endoll Teatre, recitarà unes poesies i convidarà a qui vulgui a llegir.

A les 19h hi haurà la ballada de sardanes que la secció sardanista de L’Avenç fa cada any. A més, durant tot el dia hi haurà venda de roses i llibres d’escriptors i escriptores espluguines.

Qui hi pot participar?

Tothom qui vulgui! Ja sigui gaudint de les activitats o participant en elles, o ajudant en l’organització.

Quin paper tenen les persones voluntàries en l’organització d’aquestes activitats?

Tot està fet per persones voluntàries de diferents seccions del centre. Elles mateixes organitzen totes les activitats i són qui les duen a terme.

Què pot fer una persona que vulgui col·laborar amb vosaltres de forma voluntària?

L’Avenç és un centre cultural amb molta vida i s’organitzen moltíssimes activitats que no serien possibles sense les persones voluntàries que les duen a terme. Des de l’organització d’esdeveniments al control d’accés a espectacles, o altres esdeveniments.

Que li diríeu a una persona que s’està plantejant fer voluntariat?

Que no s’ho plantegi més i ho faci! El voluntariat és una tasca preciosa que et permet connectar amb els teus veïns i veïnes i alhora que aprens moltes habilitats que potser desconeixies que tenies. Les persones som éssers socials que ens necessitem mútuament i que necessitem generar vincles. I, a part de tot això, fent voluntariat t’ho passes molt bé!

Scroll to Top