IV Jornada de Suport Associatiu

El passat dilluns 7 de març es va celebrar la IV Jornada de Suport Associatiu d’Esplugues amb la presència d’un important nombre d’entitats.

L’obertura de la sessió anà a càrrec de la regidora de Participació, Montse Zamora, que donà la benvinguda a entitats i equip tècnic, posant èmfasi a la necessitat de recuperar els carrers i les places per realitzar-hi les activitats, així com la importància de mantenir un teixit associatiu fort.

A continuació, la tècnica de Participació Ciutadana i el tècnic del Punt de Voluntariat varen explicar, a través d’un petit joc, què és el Punt, així com quina utilitat pot tenir per a les entitats. Alhora, s’aprofità l’avinentesa per exposar aquells projectes participatius que hi ha engegats a Esplugues, com és el pressupost participatiu. Durant aquesta presentació, es va posar especial èmfasi a alguns aspectes del Punt de Voluntariat i Suport Associatiu:

  • Contacte i horari del Punt: el Punt està obert els dilluns i dijous de 5 a 8 de la tarda i els dimecres de 9 a 2 del matí. Alhora, s’hi pot contactar a través del correu voluntariat@esplugues.cat i mitjançant la web entitats.esplugues.cat.
  • Actualització de les dades del directori d’entitats: les entitats que modifiquin les seves dades cal que ho comuniquin a l’Ajuntament, per tal de poder mantenir el directori actualitzat. Per a aquesta tasca es pot enviar un correu electrònic a participacio@esplugues.cat
  • Programació de formacions del 2n trimestre: es va donar la possibilitat a les entitats de proposar algunes formacions pel segon semestre, amb la intenció de captar quines són les principals necessitats formatives de les associacions d’Esplugues.

A continuació, des de la Unitat Administrativa es va presentar la Convocatòria de subvencions 2022 de l’Ajuntament d’Esplugues i com tramitar-la. Com a principals novetats:

  • La presentació de les sol·licituds estarà oberta fins al 31 de març de 2022.
  • Tots els tràmits s’han de fer a través de l’Oficina Virtual d’Esplugues, a la qual es pot accedir a través del certificat digital de l’entitat.
  • Enguany les entitats no hauran de justificar el 20% addicional de l’import atorgat per l’Ajuntament ni presentar les factures físicament al PAC (s’hauran de presentar escanejades a través de l’Oficina Virtual d’Esplugues).
  • S’han elaborat dues plantilles (una per a projectes locals i una altra per a projectes de cooperació), per facilitar la redacció dels projectes. No són obligatòries però sí molt recomanables.

Més informació de la convocatòria i com tramitar-la aquí.

Finalment, es va obrir un torn de preguntes per resoldre dubtes sobre la convocatòria de Subvencions.

Ir arriba