L’esbart Vila d’Esplugues: passat present i futur

La xerrada del dijous 4 de maig estava dedidicada a l’esbart, va parlar el seu president Antoni Haro, va presentar Rosa Abós, presidenta del GEE; i al final ens van oferir una mostra de dances tradicionals.

Notícia a TeleEstudiEsplugues

Al grup d’Estudis ens agrada molt col·laborar amb les nostres entitats, oferir-los un espai perquè puguin explicar el que fan, les seves inquietuds i els seus problemes.  El que fan millor és ballar, però com va dir l’Antoni per estimar una cosa s’ha de conèixer i pensem que l’acte va servir per això: conèixe’ls més per estimar-los més.

L’esbart va néixer l’any 85, un moment en què, com a conseqüència de l’arribada de la democràcia als ajuntament, es recuperen o es formen noves entitats relacionades amb la cultura popular. A Esplugues, a més de l’esbart també apareixen els bastoners i els geganters.

Al desembre del 2010 vam fer l’acte: Esbart, bastoners i geganters, 25 anys de cultura popular a Espluguesen el qual vam reflexionar sobre la recuperació de la cultura popular gràcies a la tasca dels ajuntaments democràtics.

L’Esbart Vila d’Esplugues és una entitat cultural, sense ànim de lucre, fundada el 1985 a Esplugues de Llobregat que té per objectiu la conservació i difusió de la dansa tradicional i de creació dels Països Catalans.

És una associació en conveni amb l’Ajuntament d’Esplugues de Llobregat i és membre de l’Agrupament d’Esbarts Dansaires i de l’Obra del Ballet Popular.

Està formada per les seccions de Petits, Infantils, Mitjans, Cos de Dansa i Grup de Pares.

L’Esbart organitza el Gran Espectacle Musical La Llegenda de Sant Jordi, els Festivals de Dansa, la Gran Ballada de Festa Major, la Festa Infantil de la Tardor, etc, a més de participar en altres actes com el Carnestoltes, la Festa Major Petita de Santa Magdalena, la Fira d’Entitats, la Diada Nacional de Catalunya,etc,  i a ballades arreu de Catalunya com l’Aplec d’Esbarts Dansaires a Montserrat o el Festival Valldansa de Ribes de Freser.

També ha participat en grans esdeveniments com la Cerimònia d’Obertura dels Jocs Olímpics de Barcelona’92, al Fòrum de les Cultures l’any 2004 i més recentment (2012), a l’ òpera-collage L’Home del Paraigua al Palau Sant Jordi de Barcelona.

L’any 2010 va obtenir el Guardó dels 25 anys que atorga l’Agrupament d’Esbarts Dansaires i el 2011 va rebre el Premi Pont d’Esplugues a l’Activitat Associativa.

Una entitat moderna i molt dinàmica, que treballa pel bé de les nostres tradicions folklòriques, oberta a TOTHOM que hi vulgui formar part.

(dades tretes de la seva pàgina web)

Quan 9video acabi l’edició de l’acte el penjarem al nostre canal del youtube

Scroll to Top