Present i futur de la “Crònica de la Vida d’Esplugues”: 60 anys d’història

Publicació independent i oberta així es com presentaven els ponents la revista Crònica de la vida d’Esplugues als assistents a la sala d’actes de l’Avenç. Jordi Porta, president d’Òmnium Cultural obria la xerrada parlant dels difícils moments en els quals es funden diversives entitats i col·lectius culturals de parla catalana als anys 60, destacant per sobre de tot que la creativitat civil i social en moments complicats és la base de la força de Catalunya i per això es diu que Catalunya és una societat sense estat. Remarcant que la societat ha de mantenir una iniciativa paral·lela a la política que no s’ha de veure com una amenaça sinó com una col·laboració necessària per a la salut democràtica.

Pel que fa estrictament a la revista, Jordi Porta destaca el fet que una publicació arribi als 60 anys de vida en els temps actuals i encara amb mes mèrit si es tracta d’una revista d’àmbit local, que ell entén com una de les escasses formes d’expressió de la ciutadania. Això és un fet important si tenim en compte que en els mitjans moderns guanya pes la informació immediata en detriment de la reflexió. Aquesta davallada de la reflexió ha de ser coberta necessàriament pels mitjans locals. És un fet fonamental que les publicacions es facin en llengua catalana ja que són punts per ajudar al seu manteniment així com la seva expansió. La llengua es converteix en un element integrador i cohesionador entre cultures i gent nouvinguda. Jordi Porta finalitza la seva intervenció dient que la revista pot ser i ha de ser un instrument de proximitat i cohesionador pel futur.

Per la seva part Lluïsa Morera va obrir la seva exposició amb agraïments pels col·laboradors, lectors, entitats del poble i tota aquella gent que ajuda i dona suport a la publicació. També refermant la seva voluntat d’arribar a més gent.
Apartat de precs i preguntes.
Es pregunta per la voluntat de la publicació d?estar present en el món web. La resposta és que tenen intenció però falten mitjans necessaris, igualment finalitza responen que és qüestió de temps que tinguin més presència.
La qüestió sobre el nom de Vida d’Esplugues que pertany a l’ajuntament preocupa a diversos assistents i demanen si això suposa algun impediment per les activitats de la revista. La resposta és que l’ajuntament no interfereix en res i que no suposa cap problema.

Per finalitzar demanen que la revista arribi a més gent i també que reculli preocupacions de tot tipus per tenir més opinions i fets.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

2 × 3 =

Scroll to Top