Inici » EL VOLUNTARIAT ET CONNECTA

EL VOLUNTARIAT ET CONNECTA

11 de desembre de 2019

El 4 de desembre, vam celebrar el Dia del Voluntariat a través d’un acte amb persones i entitats vinculades amb el món del voluntariat. També es va aprofitar la jornada per presentar el vídeo “El voluntariat et connecta”.

El passat dimecres 4 de desembre, vam celebrar, per segon any consecutiu, un acte per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat (5 de desembre) per posar en valor i reconèixer el compromís de les persones voluntàries a Esplugues.

Tot i les fortes pluges, tant les entitats com la ciutadania van poder gaudir d’un acte amb diverses activitats relacionades amb el món del voluntariat.

La jornada organitzada pel Punt de Voluntariat i Suport Associatiu, va ser presentada per Montse Zamora, regidora de participació de l’Ajuntament d’Esplugues, que va donar la benvinguda a totes les persones assistents a través d’un joc.

 

Antonio Pérez, director tècnic de voluntariat i formació de la Creu Roja Catalunya, va realitzar una conferència inspiradora sobre el voluntariat, en la qual va posar de manifest la importància del mateix per a la cohesió social.

 

 

Seguidament, es va projectar un vídeo que ha estat elaborat de manera col·laborativa amb diverses entitats i persones voluntàries d’Esplugues, emmarcat en la campanya “El voluntariat et connecta” que es va iniciar el mateix 4 de desembre.

 

A continuació, es va donar pas a la taula rodona “Connexions”, dinamitzada per Araceli Crespo, responsable tècnica del Pla de Formació a l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya i de l’assessorament al món local de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, així com de la xarxa de Punts de voluntariat Local de Catalunya. La taula va comptar amb la Marina, voluntària amb gent gran i persones amb diversitat de l’Esplai Can Vidalet-Publilla Cases, la Maria, voluntària de català de Voluntariat per la Llengua i la Vanessa, voluntària de l’AFA Gras i Soler i agent preventiva d’agressions sexistes de l’Associació DIAS. Les tres voluntàries van explicar la seva trajectòria en voluntariat i com el voluntariat les connecta amb altres persones, amb l’entorn i amb la transformació social.

 

Per finalitzar la jornada, es va celebrar un espai d’”enxarxament” i refrigeri, on la ciutadania i persones membres de les entitats van poder compartir aquesta estona per establir relacions de voluntariat entre elles.