50 anys d’agrupament Sant Jordi a Esplugues

El grup d’Estudis organitza cada any al més d’abril un acte relacionat amb el dia de Sant Jordi i aquest any vam fer el dia 26 i vam dedicar-lo a l’agrupament Sant Jordi que l’any vinent fa 50 anys. El Casal de Cultura es va omplir amb antic i nous membres de l’agrupament i altres persones interessades.
Joan Puiggròs va presentar l’acte, va llegir el tradicional manifest sobre la diada de Sant Jordi que aquest any va anar lligat als valors de l’escoltisme, no hem d’oblidar que el Joan també va ser cap de l’agrupament. L’agrupament Sant Jordi va néixer encara en plena dictadura i va trencar el monopoli que exercien fins al moment les organitzacions lligades a la falange, fet que va crear més d’un problema pel tarannà antidemocràtic de les organitzacions franquistes. També van tenir gairebé des del començament, especialment arran dels problemes amb el rector de la parròquia, problemes de local que no han acabat encara de resoldre satisfactòriament. Per això el president del grup d’Estudis va demanar a les autoritats municipals que l’agrupament sigui tractat amb els mateixos criteris que els altres esplais o agrupaments i que com les altres organitzacions del lleure disposin d’un local que els permeti desenvolupar la seva activitat en bones condicions.
El Josep Prats i la Maria Lluïsa Sanz vam fer una breu història dels orígens de l’agrupament i van explicar un bon grapat d’històries i anècdotes interessants. El Pau Vinyoles va parlar de dels actes del 50è aniversari i l’actual car, Esther Santos, de la feina actual. Vam acabar amb un bon grapat de cançons de foc de camp molt ben cantades pel Pau Vinyoles, el Francesc Cardona i la Rosa Martínez.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

four × four =

Scroll to Top