50è ANIVERSARI DE LA FLAMA DEL CANIGÓ

L’Espluga Viva va celebrar els 50 anys de l’arribada de la Flama del Canigó a Esplugues, una tradició que s’ha mantingut com a punt d’enllaç a diferents poblacions del Baix Llobregat.

L’any 1972 un grup de joves escoltes va impulsar aquesta iniciativa i, des de l’any 1975, l’Agrupament Escolta Espluga Viva és qui porta la flama del Canigó fins a la nostra ciutat.

El divendres 17 de juny, es va inaugurar una exposició al Casal de Cultura Robert Brillas amb la conferència de Daniela Grau, de la Comissió de la Flama del Canigó de la Catalunya del Nord.

Aquest diumenge, 19 de juny, l’entitat ha dipositat a Coll d’Ares una placa commemorativa pel 50è aniversari, on es llegeix un fragment del poema El Canigó de Jacint Verdaguer:  “… al Canigó no el tiraran a terra, no esbrancaran l’altívol Pirineu”.

La festa gran es va gaudir el passat dijous 23 de juny, als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas, amb l’arribada de la Flama a Esplugues, l’encesa del Gresol i el repartiment d’aquesta als pobles que van anar a recollir-la.

Scroll to Top