ACTIVITAT DEL MES: 25N – Avenç Centre Cultural

El dia 25 de novembre és el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra la Dona. 

En commemoració d’aquest dia, volem fer visibles les diverses formes de violència contra les dones que es poden exercir de manera puntual o reiterada i que apareixen a la Llei 5/2008, del 24 d’abril, del dret de les dones a erradicar la violència masclista.

A Esplugues, per aquesta efemèride, sempre es duen a terme diversos actes per posar de manifest el rebuig de la societat envers la violència masclista. El dia 25 es durà a terme la lectura de manifestos i l’ofrena floral a l’estàtua “Alba” i també es farà la 10a marxa del Baix Llobregat contra la violència masclista, la qual finalitzarà al Parc de Torre Blanca, a Sant Feliu de Llobregat.

Enguany, a l’Avenç Centre Cultural també es faran activitats relacionades amb el 25N, hem parlat amb aquesta entitat perquè ens ho puguin explicar.

Què fareu el 25N? Aquest 25N l’Avenç Centre Cultural participa en dos actes. El mateix dia 25 de novembre a les 19h, l’Endoll Teatre presentarà la lectura dramatitzada “PROU!” amb escenes de l’obra “Defensa de Dama” i altres textos. “Defensa de dama” de Isabel Carmona i Joaquin Hinojosa explica la història d’una víctima de violència masclista i les dificultats que es troba per sortir d’aquesta situació. 

El 26 de novembre a les 18h, FEMCant, el taller de cant col·lectiu feminista que oferim a l’Avenç, dirigit per la Carla Jover, ens presentarà les cançons que han treballat durant aquest trimestre en un concert titulat “FERES: Renéixer en sororitat” que també comptarà amb els textos de la Montse Gatell. Aquesta vegades, les dones de FEMCant tornen amb un repertori combatiu que cerca una mirada nova als problemes que continuem patint i ens proposen renéixer des de la germanor de les dones. 

Quin objectiu teniu fent aquesta activitat? Davant la violència masclista no es pot callar. L’Avenç fa un temps que treballa en com implementar la perspectiva de gènere en la seva activitat diària i en aquest 2023 el treball intern ha començat a tenir forma. Neix “L’Avenç Lila” dins la programació artística anual de l’Avenç, que per una banda ofereix actes commemoratius en dates assenyalades, com aquests dos actes dels que parlem, però també és un projecte que ens fa revisar la presència de les dones en la nostra programació. Els objectius no deixen de ser lluitar contra el masclisme, donar visibilitat a la dona en el món de l’art i la cultura, on juguen un paper fonamental, enfortir el paper de les dones dins la nostra entitat i promoure una cultura de respecte pels drets humans.

És gratuït? Ambdues activitats permeten l’entrada de manera gratuïta, però hi haurà taquilla inversa perquè cadascú pugui deixar el que consideri. El recaptat serà destinat a Hèlia, una associació que treballa donant suport a dones supervivents de la violència masclista.

A quin públic van destinades aquestes activitats? Aquestes activitats estan pensades per un públic adult.

Quin paper tenen les persones voluntàries en l’organització d’aquesta activitat? Excepte la Carla Jover, directora de FEMCant que és una professional i treballadora, la resta de dones que participen en aquests actes són sòcies o usuàries del centre. En el cas de l’Endoll Teatre, són sòcies que han creat des de zero l’estructura de la lectura dramatitzada que ens presentaran buscant i analitzant textos. 

Que pot fer una persona que vulgui col·laborar amb vosaltres de manera voluntària? En el cas dels actes de l’Avenç Lila, una persona pot ajudar en el control d’accés i entrades, i també participar de manera activa en la creació i organització dels actes. L’Avenç, com a centre cultural que forma part del moviment ateneista, té l’associacionisme com l’element i el valor central del seu funcionament. 

Informació de contacte:
Correu electrònic: centre@avencesplugues.cat
WhatsApp: 623558306
Telèfon: 935135445

Scroll to Top