COMUNICACIÓ ASSOCIATIVA, UN GRAN REPTE

La comunicació associativa és una tasca fonamental per a les entitats. Mitjançant una bona comunicació l’entitat projecta i reforça la seva imatge pública, la comunicació permet donar a conèixer els projectes i activitats dels quals forma part.

D’aquesta manera, es facilita, en gran mesura, la consecució dels seus objectius comunicatius com la interacció amb les persones membres o captació de noves, gestió del voluntariat, captació de fons o publicació de les seves actuacions per atraure un nombre més gran de públic.

Des del Punt de Voluntariat i Suport Associatiu d’Esplugues donem suport a les entitats en la gestió de la comunicació.

FORMACIÓ SOBRE COMUNICACIÓ 2.0

El passat mes de maig es va iniciar un cicle de formacions per a entitats, la primera d’aquestes  formacions va ser un Taller de Comunicació 2.0, que va resultar molt interessant per a les entitats assistents.

A més, durant aquesta sessió vam recollir les necessitats de comunicació que ens van proposar les entitats. Per aquest motiu està previst fer un nou calendari de recursos formatius sobre comunicació de cara al darrer trimestre de l’any. Després de l’estiu disposarem de més informació.

PORTAL WEB PER A ENTITATS D’ESPLUGUES

A més a més, l’Ajuntament d’Esplugues, amb el suport de la Diputació de Barcelona, posa a l’abast de totes les entitats del municipi la possibilitat de crear i dissenyar la seva pròpia web amb la plataforma WordPress .

Aquest portal facilita totes les eines per tal que les entitats puguin disposar del seu propi espai a la xarxa d’una forma simple, fàcil i totalment gratuïta.

El funcionament del portal és molt senzill i permet que siguin les mateixes entitats les que es puguin dissenyar, elaborar i administrar el seu propi espai. Només es requereixen uns coneixements a nivell d’usuari d’informàtica i de WordPress. Tot i això, des del Punt de voluntariat i suport associatiu, us podem donar suport en la configuració del vostre portal.

Com aconseguir un web al portal d’entitats d’Esplugues?

Cal sol·licitar-ho enviant un email a participacio@esplugues.cat, indicant que voleu disposar d’un web/bloc al portal.

Un cop rebuda la vostra sol·licitud, tramitarem la vostra petició i us demanarem les següents dades:

Email de la persona que administrarà el bloc
Aquest email serà l’usuari d’accés a la plataforma WordPress, per això és molt important que l’email que envieu estigui vigent, tingueu accés i es consulti de manera regular. Totes les informacions s’enviaran a aquest correu.

Domini/nom del bloc
Necessitarem que ens informeu sobre el nom que voleu que aparegui al vostre URL.
Us recomanem que sigui un nom prou entenedor perquè us reconeguin a més que tingui relació amb el nom i l’activitat de la vostra entitat, també hauria de ser curt, ja que anirà acompanyat de “.entitats.esplugues.cat” aquesta part del domini és obligatòria, perquè és la part que vincularia el vostre web a la xarxa d’entitats d’Esplugues i al portal associatiu.

Exemple: http://lamevaentitat.entitats.esplugues.cat/

Un cop disposem d’aquestes dades farem el tràmit intern i activarem la plataforma per a la vostra entitat, posteriorment s’enviarà a la persona administradora (mitjançant l’email de l’administrador) d’una invitació d’accés.

Un cop acceptada aquesta invitació, tindreu accés al gestor de continguts WordPress per a configurar el web al vostre gust i necessitats.

Actualment les següents entitats disposen de portal Web amb el suport de l’ajuntament d’Esplugues:

• Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues
Colla dels Tres Tombs d’Esplugues
 Secció Sardanista de l’Avenç
 Club Natació Esplugues
 Associació Esplai Jubilats i Pensionistes Santa Magdalena-Centre i La Plana
 Grup d’Estudis d’Esplugues
 Fundació Santa Magdalena
 Associació Grup de Percussió DRUMS d’Esplugues
 Associació de Dones de Can Vidalet El Taller
 Associació de Dones de La Plana
 Associació de Dones El Gall
 Associació Crónica Vida d’ Esplugues
 Assemblea Comarcal Creu Roja a Esplugues Ll.- St. Just Desvern
 Colla de Geganters d’Esplugues
 Centro Aragonés de Esplugues
Fundació Privada Casal dels Avis d’Esplugues
 Aula d’Extensió Universitària per a la Gent Gran d’Esplugues
 Amics del Museus i del Patrimoni d’Esplugues
 Associació d’Amics del Modelisme Ferroviari d’Esplugues (AMFE)

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 − two =

Scroll to Top