Donació i trasplantaments d’òrgans i texits a Catalunya. Qui pot ser donant?

La xerrada d’aquest dijous va començar amb la intervenció de la nostra presidenta, Rosa Abós, que va presentar la conferenciant i veïna d’Esplugues la Dra.Camino Rodríguez-Villar de la Secció de Donació i Trasplantament de l’Hospital Clínic.
La xerrada va ser molt interessant. Va començar amb un video de sensibilització perquè pensem no no només som possibles donants sinó que també podem ser receptors i això ho hem de tenir present si tenim l’ocasió d’autoritzar la donació d’un familiar.
També ens va fer una història dels trasplantament abans d’explicar-nos els diferents tipus i quins són els més habituals. Va destacar la importància dels trasplantaments de teixits que normalment solem oblidar perquè tenim més presents els trasplantaments d’òrgans.
Va reivindicar que en aquest tema tenim unes de les xifres més altes de donacions i que som pioners al món pel que fa a la legislació i a l’organització. El model que va començar a Catalunya es va estendre a tota Espanya i molts països del món volen imitar-lo per la seva eficàcia.
Vam acabar amb la intervenció de moltes de les persones assistents i amb una copa de cava i unes galetes.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five − 4 =

Scroll to Top