La 9ª edició del Recercat a Ripoll constata la necessitat d’un Pla director del Monestir de Santa Maria.

El grup d’Estudis d’Esplugues hem partit activament en el RECERCAT que marc dels actes de la capital de la Capital de la cultura Catalana s’organitza cada any i aquest any han estat a Ripoll. Una de les conclusions del debat sobre el monestir va ser la necessitat d’un Pla Director que estudiï en profunditat la seva situació actual i planifiqui les actuacions necessàries.

El programa del recercat aquest any ha estat especialment interessant (el podeu trobar a l’annex), no hi ha dubte que Santa Maria de Ripoll és un dels grans monuments i poder-la visitar de la mà de les persones que més coneixen la seva història i els seus problemes és sens dubte un privilegi que esperem compartir amb vosaltres si ens acompanyeu a la propera sortida que farem a Ripoll. Els debats, els exposicions i la Visita del Museu etnològic de Ripoll, el primer que es va fer a Catalunya ha resultat molt interessant.

Un dels objectius del RECERCAT és oferir una mostra de les publicacions, projectes i activitats dels centres i instituts d’estudis locals i comarcals dels territoris de parla catalana. Es tracta d’iniciatives elaborades des de cada territori amb l’objectiu de generar coneixement, afavorir la seva difusió i contribuir al seu desenvolupament. Les aportacions realitzades des de la xarxa territorial articulada que configuren els centres d’estudis són fonamentals per al conjunt de la cultura catalana.

Un segon objectiu és que cal reconèixer la important tasca que realitzen aquestes entitats per a la recerca i la seva posterior divulgació en els territoris de parla catalana i també reconèixer la trajectòria d’una persona vinculada al món dels centres d’estudis a través del premis RECERCAT.

I, finalment, s’ha de fomentar la comunicació i el contacte entre les entitats culturals participants, els investigadors i el conjunt de la societat civil.

I per acabar, ens ho hem passat la mar de bé compartint també els àpats, les estones de lleure.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

13 + nineteen =

Scroll to Top