El paisatge agrícola d’Esplugues

No podíem acabar millor el curs: un Casal ben ple per seguir les expicacions del Josep Florenza que està fent un treball molt interessant sobre el nostre passat agrícola. I ara és el moment de fer-lo sinó volem que en una quants anys se’ns perdi la informació imprescindible de les persones que van viure fa més de 50 anys una Esplugues que dedicava una bona part del seu terme municipal a l’activitat agrícola i ramadera.
Com que el tema dóna molt de sí vam decidir amb ell de dividir-lo en dues parts, la d’ahir en què va fer un repàs dels principals masos i cases de pagès i la del dia 3 d’octubre que ens farà un repàs de les característiques de la nostra agricultura i la seva evolució.
El Josep ha agafat un mapa d’Esplugues i hi ha ant col·locant les diferents cases i masos que constaven a la documentació de la Càmara Agrària i per això ha rebut j’ajuda de moltes persones d’Esplugues entre el qual cal destacar el Josep Casellas, l’últim pagès d’Esplugues que conserva una part molt important de la nostra història en la seva memòria. També va agrair l’aportació de l’Anita Hernández que és membre de la Junta del Grup d’Estudis des de la seva fundació.
La participació de la gent aportant noves dades va acabar d’arrodonir una xerrada de la qual esperem amb ganes la seva continuació.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

16 − 12 =

Scroll to Top