La II Jornada Emprenem, tot un èxit!

L’Espai Baronda va acollir el passat 3 de juliol de 2013 la II Jornada Emprenem organitzada per l’Ajuntament d’Esplugues amb la col·laboració del Consell Comarcal del Baix Llobregat.

Sota el títol Som empresàries. REimaginem economia, emprenedores i empresàries van crear xarxa, van mostrar casos d’èxit i van compartir idees. La jornada, que va ser conduïda per la Sra. Blanca Moreno, gerent de MIT, va abordar l’aplicació de les TIC dins les empreses i el paper dels negocis online en temps de crisi.

La jornada va ser inaugurada per Joaquim Balsera, president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, que va destacar que “cal creure en les possibilitats que té el Baix Llobregat per a poder sortir de la crisi” i també “cal potenciar el talent femení des de les administracions, perquè emprendre sigui cada cop més fàcil”.

Seguidament es va establir un diàleg amb Pilar Díaz, alcaldessa d’Esplugues i enginyera en Telecomunicacions. La Pilar Díaz va destacar que “per sortir de la crisi hem de sumar tots plegats”,  a més, va afirmar que “després de cinc anys de crisi molt dura, es pot veure encara el greuge comparatiu entre els sous dels homes que està establert en 28000 € i el de les dones que és de 20000 €, amb els mateixos estudis, experiència i talent”.

D’altra banda, Dolors Reig, psicòloga social “El Caparazón” i experta en noves tecnologies va afirmar “que la informació compartida és poder, estem davant d’un canvi de paradigma”, fent referència a la importància de les xarxes socials i el món digital dins de la societat. Va tancar la seva ponència afirmant que “les xarxes socials són bàsicament femenines”.

La jornada va comptar amb la participació de diferents casos d’èxit, com el de l’Alice Fauveau, CEO Focus on Women, que va destacar “la importància de creure en el paper de les dones emprenedores” i va compartir un dels lemes que li han acompanyat durant la seva trajectòria “Je suis mes rêves” (Jo sóc els meus somnis).

Quant a Xarxes d’empresàries, la Sra. Maria Soler, consellera de les Dones va presentar la Xarxa XEBAIX, una Xarxa oberta a emprenedores i empresàries de la Comarca.

Finalment, la Sra. Joana Garcia, vocal d’Emprenedoria de la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues, acompanyada de la presidenta Sra. Adela Sánchez i tota la Junta Directiva de la Xarxa, van presentar la ponència “Un any de funcionament”, on es va mostrar els projectes que ha realitzat l’associació, les accions formatives i els projectes de futur. A més la Sra. Joana Garcia, va presentar a cadascuna de les sòcies i emprenedores i va destacar “el gran paper de les dones per a fer xarxa i també per l’intercanvi d’idees”.

L’acte el va clausurar Maria Mena, 4a tinenta d’alcalde, regidora de Promoció Econòmica d’Esplugues.

XDE – Tere Crespo i Joana Garcia Salcedo

Scroll to Top