EL PUNT DE VOLUNTARIAT I SUPORT ASSOCIATIU ES POSA EN MARXA

16 de març de 2018

 

El dimecres 14 de març s’ha posat en funcionament el Punt de Voluntariat i Suport Associatiu d’Esplugues.

Des de l’Ajuntament s’ofereixen diferents serveis per donar suport a la tasca associativa (assessorament, subvencions, cessió d’espais, etc.). Tot i això, fins ara no existia cap espai estable adreçat a la informació i promoció del voluntariat, que aglutinés les possibilitats per dur a terme una tasca voluntària a la ciutat. És per aquest motiu que s’ha volgut fer un salt qualitatiu en el suport a entitats, ampliant el servei de suport associatiu i complementant-lo amb la promoció del voluntariat.

Procés de disseny

El disseny del Punt s’ha dut a terme tenint en compte l’opinió de les entitats de la ciutat. De fet, durant els mesos d’octubre a desembre de 2017 s’ha dut a terme una diagnosi de l’associacionisme i voluntariat a Esplugues (en breu es publicarà l’informe amb els resultats de l’estudi). Una part del qüestionari que es va enviar a les entitats tenia a veure sobre la possible creació d’un Punt de voluntariat.

En aquest sentit, el 95% de les entitats que han contestat l’enquesta consideren útil el fet de disposar d’un punt de voluntariat a la ciutat. A més a més, la majoria consideren que l’espai hauria de ser físic i virtual (80%) , i l’atenció de mati i tarda (66%). Pel que fa als serveis que hauria de tenir, prioritzen l’assessorament i orientació sobre el voluntariat, disposar d’una Borsa de voluntariat, Ofertes de voluntariat, fer difusió de les activitats de les entitats, recull de recursos per entitats i ofertes formatives per entitats i persones voluntàries.

Punt de voluntariat i suport associatiu

El Punt de voluntariat i suport associatiu està adreçat a les entitats i ciutadania d’Esplugues que vulgui informació i assessorament en l’àmbit de l’associacionisme i el voluntariat. L’objectiu és promoure el voluntariat i enfortir el teixit associatiu de la ciutat.

Per a les entitats us oferim:

 • Assessorament en la millora de la gestió associativa
 • Suport en la captació de persones voluntàries
 • Informació dels recursos i serveis per entitats
 • Difusió de les activitats que duen a terme les entitats del municipi
 • Espais de relació i treball en xarxa entre entitats
 • Formació

Per a persones interessades en fer voluntariat podeu trobar:

 • Informació sobre els projectes i entitats de la ciutat
 • Assessorament personalitzat per tal d’escollir el projecte que s’adapti als interessos i característiques de cada persona
 • Acompanyament en l’experiència de voluntariat
 • Formació

L’atenció es fa tant de manera presencial com online:

 • Atenció presencial: al Punt de voluntariat i suport associatiu (C/ d’Àngel Guimerà, 34, d’Esplugues) els dimecres de 10 a 12h i els dijous de 18 a 20h de març a juliol i de setembre a desembre, i de manera permanent al taulell que es troba al mateix punt.
 • Atenció online: a través del portal web entitats.esplugues.cat i del correu electrònic voluntariat@esplugues.cat

Portal web

A més a més, dins del portal de Voluntariat i Suport Associatiu podeu trobar informació actualitzada sobre els diferents serveis que s’ofereixen des de l’Ajuntament, recursos d’utilitat, notícies, crides de voluntariat, etc. Tanmateix, de manera mensual, es publica un Butlletí amb la informació més rellevant del mes. Podeu veure l’històric de butlletins aquí.

Scroll to Top