ENTITAT DEL MES: Club Patinatge Artístic Esplugues

Aquest mes entrevistem el Club Patinatge Artístic Esplugues. Una entitat esportiva de llarga trajectòria, que enguany compleix els seus 40 anys d’història!

Quina és la vostra tasca principal?

La nostra tasca principal és la pràctica esportiva, en concret de patinatge artístic sobre rodes, a nivell de competició tant nacional com internacional. Tenim patinadors de totes les edats, inclús en edat adulta, que s’entrenen i competeixen portant el nom d’Esplugues per tot arreu.

De les activitats que realitza l’entitat, quina destacaríeu?

Sens dubte nosaltres som una entitat esportiva, per tant, la mateixa pràctica del nostre esport enfocada a les competicions. Però també els entrenaments, el companyonia que es crea entre gent de qualsevol edat, condició, cultura… Al llarg d’aquests 40 anys hem creat una autèntica família.

Qui pot participar en les vostres activitats?

Pot participar tothom que tingui uns patins i ganes d’aprendre i de fer esport. Des de nens i nenes de 3 i 4 anys

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Com a gairebé totes les entitats de caire local, tota la gent que col·labora en l’organització del club, tant a nivell organitzatiu del dia a dia com en l’organització d’esdeveniments és voluntària. En definitiva, aquesta és una gran família i, sempre que hi ha alguna activitat especial, no falten persones que donen un cop de mà en tot el que es necessita.

Què us aporta el voluntariat?

A nosaltres ens dóna la vida! Els clubs esportius malauradament no tenen tots els recursos que caldria; sense tanta gent implicada per tal que els nostres nois i noies puguin practicar el seu esport, això no seria possible.

Quins reptes de futur us marqueu?

Ens hem marcat la fita de començar aquest any a competir en dues modalitats en les quals no ho havíem fet abans, i bàsicament el nostre objectiu sempre és aprendre i fer-ho cada cop millor, poder formar els esportistes el millor possible i dona-los recursos perquè ells el dia de demà puguin continuar amb el llegat i la tradició sobre rodes de la ciutat. 

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

El teixit associatiu a Esplugues és meravellós, en el nostre cas les portes estan obertes per a qualsevol, tant per practicar l’esport com per col·laborar en l´’organització de les nostres activitats. És important que els joves estiguin a entitats de qualsevol tipus, ja no només per practicar un esport o una activitat determinada, sinó també per conèixer més gent, per emmarar-se d’un ambient sa, per aprendre de compromís i de responsabilitat. El vincle que es crea entre les persones que gaudeixen juntes d’una activitat que tenen en comú és molt fort, i perdura en els anys. 

Scroll to Top