ENTITAT DEL MES: HANDBOL ESPLUGES

logo_handbolEl Club Handbol Esplugues Les Moreres té una doble missió: “la promoció i difusió de l’handbol i la recerca de noves fórmules de creixement personal i educació en valors a través d’aquest esport, d’una manera creativa i apassionada”.

El club el formen 270 jugadors i jugadores, i està coordinat per una junta gestora de professionals i famílies voluntàries que treballen en la recerca dels recursos necessaris, en aquests moments tant confusos, per poder continuar amb un esport que en el nostre país està considerat com a minoritari.
Els nostres recursos surten principalment de les quotes dels i les esportistes, i el recolzament de l’Ajuntament d’Esplugues, però no seria possible sense l’aportació del nostre patrocinador principal: Finestrelles Shopping Center i d’altres com Dental-e (situat a Can Vidalet), o els embotits Montserrat Almazan.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

La nostra principal tasca és la formació en la pràctica esportiva de l’handbol. Entrenaments i partits dins les lligues de la Federació Catalana d’handbol i el Consell Esportiu del Baix Llobregat, són el gruix de la nostra activitat diària.
A part d’això durant l’any portem a terme altres activitats de rellevància a la nostra ciutat com el Torneig Juvenil Ciutat d’Esplugues que ja compta la seva 35a edició, o la Trobada d’escoles d’handbol de Catalunya, per l’esport escolar, amb 25 edicions.

A banda d’aquestes dues activitats també fem Campus de Nadal i estiu per donar l’oportunitat a nenes i nenes que no han jugat mai, que provin el nostre noble esport.

Qui pot participar a les vostres activitats?

A les nostres activitats poden participar nenes i nens de 4 a l’edat adulta (categoria sènior). Les famílies també estan molt implicades i en algunes ocasions proposem activitats per als familiars.

plantilla_handbolCom s’implica el voluntariat a l’entitat?

El voluntariat està molt present a la nostra entitat, com en qualsevol altra entitat sense ànim de lucre. Des de la pròpia estructura de gestió del club, passant pels joves que volen iniciar-se en els entrenaments dels nens i nenes o en l’organització dels esdeveniments o activitats paral·leles on acostumen a participar-hi molt les famílies.

Què us aporta el voluntariat?

Per a nosaltres el voluntariat és clau en la nostra existència, ja que els recursos econòmics que es generen no són suficients per cobrir un servei esportiu i educatiu de qualitat. Sense persones voluntàries disposades a aportar el seu temps i els seus coneixements en la nostra tasca diària no seria possible.

Quins reptes de futur us marqueu?

Els reptes actuals són molts, sobretot per la situació econòmica derivada de la COVID- 19. Per una banda, recuperar-nos econòmicament, ja que les activitats extraescolars i els esports en equip han patit una gran sotragada i més el nostre esport que no és tant popular com d’altres. Per altra banda, continuar per la línia encetada en un projecte en el qual som cofundadors, el We Share Handball, on es vol crear una comunitat entorn de l’handbol on es comparteixin, de forma desinteressada, coneixements i recursos per crear estructures de clubs més potents econòmicament i esportivament.
Volem ajudar a l’handbol, fent que els clubs siguin més autosuficients i professionals i que depenguin menys de les administracions públiques.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

Doncs que el voluntariat té una doble direccionalitat. No només es pot aportar temps i coneixements en activitats i entitats que volen fer del nostre entorn i societat quelcom més humà i sostenible, sinó que també la persona voluntària s’emporta tot un ventall de meravelloses relacions i experiències que molts cops poden suposar adoptar nous estils de vida molt enriquidors.

Vols saber més?

  CEM Les Moreres: Plaça Les Moreres s/n
  @hesplugues
  Hesplugues
@hesplugues

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

nine + 14 =

Scroll to Top