EspluLab – Espai de Fabricació Digital

QUÈ ÉS L’ESPLULAB?

L’EspluLab és un espai obert a la ciutadania on es pot aprendre, investigar, experimentar i divertir-se amb les tecnologies de fabricació digital.

Les entitats trobaran les eïnes per a desenvolupar els seus projectes, crear una marca digital, participar en diverses activitats i comprovar que la tecnologia pot resultar molt útil pel dia a dia, tot això comptant amb el suport i l’assessorament de tècnics especialitzats.

L’horari de l’EspluLab és de dilluns a divendres de 10 a 14 h i de 15 a 18 h.

Abans d’anar s’ha de demanar CITA PRÈVIA en aquest enllaç

A l’EspluLab poden accedir les entitats, els centres educatius o qualsevol ciutadà i ciutadana que vulgui conèixer l’espai, participar en alguna activitat o realitzar algun projecte.

La moneda de canvi d’aquest espai és la contraprestació social, mitjançant la qual les persones usuàries de l’EspluLab, de forma voluntària, poden oferir un servei, com per exemple donar suport a tallers, compartir coneixements, col·laborar en les activitats, etc. L’únic requisit és que els usuaris han de portar el material per a crear el projecte i que aquest pugui ser després utilitzat per altres persones. D’aquesta manera s’aconsegueix fomentar no només l’aprenentatge, sinó també la participació voluntària d’usuaris per idear noves accions i col·laborar amb el centre.

Entre les activitats que es poden fer a l’EspluLab destaquen: l’Autoservei de la maquinària maker; tallers i xerrades per a adults; tallers per a infants, adolescents i joves; activitats familiars i de divulgació.

A QUI S’ADREÇA?

A l’EspluLab actualment es poden trobar tres programes: EduLab, CreaLab i FamilyLab.

9_programaEDULAB.png
10_programaCREALAB.png
CAT_programaFAMILYLAB.png

L’espai municipal de creació i fabricació digital EspluLab ha estat integrat al Banc de Bones Pràctiques dels governs locals de Catalunya (impulsat per la Federació de Municipis de Catalunya i la Fundació Pi i Sunyer).

Seguint el model dels espais FabLab, l’EspluLab és un espai equipat amb eines tecnològiques avançades com ara impressores i escàners 3d i materials informàtics de lliure accés per la ciutadania. L’objectiu de l’EspluLab és apropar les noves tecnologies a la ciutadania, a les entitats, als centres educatius i a les empreses, mitjançant activitats dinamitzades per personal del centre.

Des del setembre del 2020, EspluLab ofereix un ventall d’activitats setmanals destinats a la ciutadania en general, a la comunitat escolar i a emprenedors i empreses que busquin la capacitació a través de l’aprenentatge de noves tecnologies.

Recentment a l’Esplulab han compartit aquest espai d’aprenentatge amb:

Families Ucraineses amb Esplujove.


Esplugues Sense Barreres


Flors al Carrer Jacint Verdaguer, que van crear notes musicals.


Escola de Ceràmica, que va fer servir la màquina làser.

Esperem que vosaltres també pogueu gaudir aviat d’aquest espai municipal!

Ir arriba