LA FESTA MAJOR DE SANTA MAGDALENA FA 30 ANYS

5  de juliol de 2019

L’any 1989, un grup de veïns i veïnes d’Esplugues va recuperar la tradicional Festa Major de Santa Magdalena, una festa de llarga trajectòria a la ciutat que havia pràcticament desaparegut.

Enguany se celebra que fa 30 anys es va recuperar la Festa Major de Santa Magdalena.

La Festa compta amb balls i música de nova creació. L’única peça que es va recuperar del passat va ser el Ball del Babau, que ja apareixia al Costumari de Joan Amades com a dansa pròpia d’Esplugues.

Activitats per commemorar el 30è aniversari 

La Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular d’Esplugues ha organitzat diverses activitats per commemorar els 30 anys d’història de la recuperació de la Festa.

El tret de sortida es donarà amb la inauguració de l’exposició ‘30 anys de Santa Magdalena’ el dimarts 9 de juliol al Casal de Cultura Robert Brillas.

El dimecres 10 i dimarts 16, tothom que vulgui aprendre el ball del Babau, ho podrà fer al taller de dansa que es realitzarà als jardins del mateix Casal. El dimecres 17, també al Robert Brillas, es durà a terme la conferència ‘Santa Magdalena: Història de la Festa Major d’Esplugues’, on es parlaran dels orígens, la recuperació i l’ampliació de la festa.

Cinc dies de Festa

La Festa Major de Santa Magdalena comença el dijous 18 amb el sopar de carmanyola i el concert de música tradicional del grup El Paraigües.

Divendres 19  es farà el Correbars i el concert al parc de les Tres Esplugues amb la banda FanFarra i amb All Stars.

Dissabte 20 començarà amb dues novetats: el Concurs de tapes i la Cercavila amb convidats vinguts d’Euskadi. Més tard, Concert-Vermut i Dinar popular. A la tarda, tindrà lloc la Processó del Ferro, que culminarà amb l’espectacle House aborigen. La festa s’allargarà fins a la nit amb el ball de Festa Major amb els Allioli.

Diumenge 21, la Diada Castellera, Memorial David Carreras als jardins del Robert Brillas i el concert de tarda amb el grup RIU, a Can Tinturé.

La cloenda serà dilluns 22, a la tarda, amb l’Homenatge al Ginjoler, símbol de la transmissió de la tradició entre generacions, als jardins del Casal de Cultura Robert Brillas. Al seu voltant es farà l’exhibició dels Balls propis d’Esplugues: Ball del Ginjoler, Ball de Nans, Ball de Gegants, Ball de bastons El Valset, Ball del Babau, la sardana Terra de Gegants, l’Entrada a Plaça dels Castellers i de nou el Babau, aquest cop obert a tothom. Des d’allà l’activitat es traslladarà a l’església de Santa Magdalena amb el Seguici d’anada a ofrenes, en el qual totes les colles, acompanyades per les formacions musicals, esdevindran un corpus festiu únic que finalitzarà amb les ofrenes a Santa Magdalena. A la sortida, els Versots i el Ball parlat del Ball de Diables. La festa finalitzarà amb un Castell de focs a la plaça Pare Miquel d’Esplugues, el dilluns 22 de juliol.

Podeu veure el detall de les activitats a l’Agenda d’Esplugues del mes de juliol o bé al cartell que ha preparat la coordinadora d’entitats,.

Us desitgem una bona Festa Major de Santa Magdalena!

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

8 − eight =

Scroll to Top