II Fòrum Fem Talent 2013

El passat 22 de febrer la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues vam participar al II Fòrum Fem Talent (2013) coorganitzat per la Xarxa de Parcs Científics i Tecnològics de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona de la mà de la Regidoria de la Dona i Drets Civils; jornada que es va fer coincidir amb l’Equal Pay Day, el Dia contra la Desigualtat Salarial per raó de gènere.

El Fòrum va consistir en una sèrie de taules de debat i ponències per valorar l’impacte que l’activació del talent femení i la promoció de la igualtat té en l’economia, l’empresa i el treball a l’Economia del Coneixement.
Va participar L’Excma. Sra. Cecilia Wikström, membre del Parlament Europeu i de la Comissió Nacional Sueca de la UNESCO; la Sra. Marta Martí, Vicepresidenta Executiva de la Confederació Espanyola de Joves Empresaris; la Sra. Maravillas Rojo, Directora del Programa d’Emprenedoria Social al Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat de Catalunya i d’altres personalitats institucionals.

A la segona edició del Fem.Talent Fòrum es va donar especial visibilitat a les associacions de dones empresàries, emprenedores i professionals. Es va organitzar una taula de debat sobre Talent Femení i Capital Relacional on va intervenir la nostra associació (representada per la vocal d’Emprenedoria Joana Garcia Salcedo) i d’altres, com ara ASDEM Montcada, Fidem, Barcelona-Shanghai Women Bridge, Odame, ADE Vallès, o Womenalia. A més, vam comptar amb un espai relacional i de networking amb representants de quinze associacions al Hall de l’Edifici Media-TIC de Barcelona, on va tenir lloc l’esdeveniment.

La taula, que va estar moderada per la Sra. Carme Garcia Ribas , Directora del Màster en Lideratge Femení d’ESCI-UPF, va analitzar el paper actiu de les associacions de dones relacionades amb el talent. Gràcies a la xarxa, les dones poden col•laborar i establir sinèrgies per fer aflorar el talent femení.
Es va destacar la importància del llenguatge per l’apoderament i va tenir la formulació precisa “de botigueres a empresàries”: les dones no es senten empresàries ni emprenedores, més aviat botigueres. El llenguatge és molt important, conforma la realitat, a partir del llenguatge, hi ha canvis d’actituds.
A l’acte de cloenda es van entregar els guardons fem.talent a diverses empreses i persones professionals destacades.

Més info al bloc del Fem Talent:
http://femtalent.cat/el-ii-fem-talent-forum-dona-el-protagonisme-a-les-associacions-de-dones-i-a-les-persones-emprenedories-i-empresaries-tot-un-exit/#more-1216
Fotos de l’event:
http://www.facebook.com/media/set/?set=a.275127525952188.65988.233080220156919&type=1

XDE – Joana Garcia Salcedo i Victoria Alcón Díaz

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty + one =

Scroll to Top