Ja tenim les propostes guanyadores del Pressupost Participatiu 2021!

Enguany s’ha celebrat la 8a edició del Pressupost Participatiu, en la qual han participat 1.321 persones.

El Pressupost Participatiu és un procés de participació en el qual la ciutadania d’Esplugues pot decidir en quins projectes s’inverteix una part del pressupost municipal. Aquest any 2021, la quantitat sobre la qual s’ha pogut decidir ha estat de 218.000€.

El procés està obert a tota la ciutadania en general que vulgui participar. L’únic requisit és tenir més de 16 anys i estar empadronat a Esplugues de Llobregat.

Amb la finalitat de treballar els possibles projectes a finançar, s’han realitzat 35 trobades, entre les quals n’hi ha hagut presencials i virtuals. També s’han establert 17 punts mòbils de participació en diferents punts de la ciutat a fi de donar informació sobre les propostes i que la ciutadania pogués votar-les.

Les propostes guanyadores d’aquest 2021 han estat les següents:

  • Llibres de cultura popular per a la Biblioteca (197 vots)
  • Edició de materials sonors i escrits amb les músiques de la Festa Major d’Esplugues (144 vots)
  • Rèpliques en petit dels Gegants d’Esplugues (143 vots)
  • Ampliació de les voreres d’accés a 2 centres educatius (137 vots)
  • 10 refugis per a gats (126 vots)

Aquestes propostes sumen un pressupost de 166.500€. L’import restant fins arribar als 218.000€ disponibles, és a dir 51.500€, es destinarà a la següent proposta més votada:

  • Horts Urbans Públics (121 vots)

En aquest cas, l’Ajuntament assumirà aquest projecte, ja que es trobava recollit a l’apartat d’inversions del pressupost municipal d’enguany. L’execució de les diferents propostes es durà a terme en el període del 30 de maig al 31 de desembre de 2021.

Per poder consultar el detall dels Projectes guanyadors, podeu entrar al Portal Esplugues Participa.

Ir arriba