ENTITAT DEL MES: Associació de Veïns de Can Clota

Som l’Associació de Veïns de Can Clota i estem situats al carrer Lleialtat, 32 baixos d’Esplugues de Llobregat. Actualment, l’entitat està formada per unes 400 persones. El nostre horari d’atenció al soci és dilluns i dimecres de 18 a 20 h. El nostre telèfon és 934731070 i el correu aavvcanclotamail.com.

HISTÒRIA DE L’AAVV CAN CLOTA

A mitjans dels anys 90 es va constituir l’Associació de Veïns al Barri de Can Clota, impulsada per un grup de veïns i veïnes, amb la finalitat d’associar-se pel bé del barri i l’interès comú de totes les persones que hi vivien.

En aquell moment, el nostre barri estava poc poblat, actualment hi viuen més de 5.000 persones i, diverses dècades després de la seva fundació, gràcies a l’esforç de moltes persones que han participat, l’Associació continua defensant els interessos del barri i dels seus veïns i veïnes, treballant per la millora de la convivència ciutadana.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

L’associació de veïns és una entitat sense ànim de lucre dirigida a la cohesió social i veïnal entre els ciutadans i ciutadanes del nostre barri, sense distincions de sexe, religió o raça, respectant i transmetent els valors de la nostra ciutat, Esplugues.

L’activitat de l’entitat està dirigida a la població en general, fent un especial èmfasi a la infància i la gent gran veïns i veïnes del barri.

L’AAVV de Can Clota realitza al llarg de l’any diverses activitats dirigides als socis i a la resta de veïns d’Esplugues, com són les següents: La Festa de Primavera i Xocolata, Festa de Sant Joan, Festa Major del Barri, Castanyada, Caga Tió, Festa de la Gent Gran.

A part d’aquestes activitats festives, també realitzem tallers per a socis com per exemple: Taller de Ioga i Taller d’Artesania i Costura.

Qui pot participar en les vostres activitats?

Poden participar tots els ciutadans i ciutadanes d’Esplugues, especialment les persones que viuen al barri de Can Clota, i la nostra intenció és que les persones que gaudeixen de les activitats organitzades per l’associació, comparteixin temps i experiències entre ells amb veïns del mateix barri, es desenvolupin i serveixin d’incentiu tant físic com mental.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

En primer lloc, com a junta directiva, actualment, està formada per part d’11 persones, totes elles de forma voluntària i compromesa amb els habitants del barri de Can Clota.

Les persones també es poden involucrar en l’organització de les diferents activitats que es duen a terme des de l’entitat.

Què aporta el voluntariat?

Fer voluntariat és donar als altres i ser per als altres, però moltes vegades els altres et tornen més que suficient. Lògicament no ho fas per això, però t’omple. 

Estem 100% involucrats, perquè l’organització i logística d’una Associació implica dedicar moltes hores en l’organització i desenvolupament dels esdeveniments,  i també cal seguir pensant en els actes o necessitats futures del barri i els seus habitants.

Actualment, l’entitat està formada per unes 400 persones

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

Des d’aquí t’animem a unir-te a una entitat com a voluntària, a la nostra ciutat n’hi ha moltes i des d’Acció Participativa segur que et poden assessorar, només cal tenir una “mica de temps” a la setmana, i deixar el sofà aparcat unes hores, per implicar-te, perquè els assegurem que t’omple i et satisfà.

Quins reptes de futur ens marqueu?

És un repte que el barri avanci, evolucioni i que hi hagi prosperitat, i tot això com si el nostre barri fos una gran família, amb les seves peculiaritats, i diferències però amb un sentiment de satisfacció per pertànyer a CAN CLOTA.

Scroll to Top