Sant Jordi 1019. Brossa de la A a la Z i actuació de Miquel Casals pare i fill

Dijous 4 d’abril vam fer el tradicional acte dedicat a Sant Jordi i que és una activitat literària amb música. L’acte va començar amb la lectura de la proclama de Sant Jordi, a continuació Santi Campo i Montserrat Croses van parlar de Brossa i van llegir alguns poemes i, finalment Miquel Casals (pare i fill) ens van interpretar tot un seguit de cançons catalanes que van desvetllar l’emotivitat de les moltes persones assistents.

El nostre vicepresident Santi Campo com que havia de parlar sobre el Brossa va presentar l’acte per delegació de la nostra presidenta Rosa Abós. A continuació el Joan Puiggròs havia de llegir la proclama de Sant Jordi, però va tenir un petit accident domèstic del qual està plenament recuperat i el Rafael Marco en va fer la lectura. A continuació us reproduïm el text de la proclama i fnalment un document amb poemes i biografia de Brossa.

Proclama de Sant Jordi

Enguany no podem parlar de dracs ni de princeses perquè tenim qüestions més serioses a considerar en aquesta recordança del cavaller Sant Jordi que el fa fins i tot més proper a nosaltres.

Dissortat aquell poble que se’n va per les branques quan llurs prohoms son jutjats per defensar allò que estimem  i pel que lluitem!

La democràcia i els drets civils ens afecten personalment i com a poble. No resulta una imatge tan ensucrada com la del cavaller que va salvar la donzella, sinó que ens afecta a tots perquè com a poble se’ns vol condemnar també a presó i anorrear allò que som i estimem i que han confegit els segles de catalanitat.

El bramul que sentim al nostre entorn no és més que l’intent de reprimir els qui som fidels a la voluntat del poble. La nostra unitat els esparvera i cerquen la divisió de la nostra gent !.

Ens mou poderosament la crida de l’Esperança i de la Llibertat. L’esperança per viure com el poble que som i com Déu ens ha fet. I el clam de llibertat, tan present en els nostres carrers, en les nostres cases i en el nostre interior profund.

Davant del judici que ens ocupa, l’Estat espanyol es pot carregar possiblement la democràcia i hom pensa sovint que ho fan amb una eficiència excel·lent.

Creiem que en aquesta celebració de Sant Jordi, ha de restar ben clar per a tots els aquí presents que estem davant un moment molt delicat de la nostra història. Si fa no fa com aquell rei de la llegenda que no va gosar plantar cara al drac i va lliurar amb covardia la seva filla.

Doncs, aquesta és la qüestió !

Per tant, enguany, la nostra proclamació de Sant Jordi és, tanmateix, una immensa proposta d’esperança i de llibertat per al nostre poble i també per aquests companys empresonats, cada cop més engavanyats en aquesta teranyina judicial.

Vulgueu compartir amb nosaltres la nostra proclamació d’enguany, que va molt més enllà de la llegenda i és del tot actual.

Moltes gràcies!

 

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

3 × one =

Scroll to Top