ESPLUGUES IMPULSA EL JOC AMB EL PROJECTE EUROPEU PLAYFUL PARADIGM

5 d’abril de 2019

Esplugues inicia un projecte que vol afavorir la cohesió social, la inclusió social, la sostenibilitat i els hàbits saludables a través del joc, per a totes les edats, en l’espai públic.

Les quatre accions més destacades que es duran a terme són:

  • Involucrar les escoles: tant per a que participin a les activitats del municipi com per a que utilitzin el joc com a eina educativa.
  • Programació anual d’activitatsPlayful: es sistematitzarà tot allò que ja es fa a la ciutat que tenen el joc com a eina, tant les activitats impulsades per l’Ajuntament com per les entitats, centres educatius o altres organitzacions.
  • Ludoteca mòbil: es desplaçaran diferents jocs i material lúdic als parcs, places i equipaments de la ciutat.
  • Ludoteca: s’habilitarà un espai fix amb tot tipus de jocs per a totes les edats.

Construcció d’una xarxa europea

Esplugues forma part d’una xarxa europea de transferència de la bona pràctica de la ciutat italiana d’Udine, impulsora d’aquesta xarxa. També hi participa Cork (Irlanda), Katowice (Polònia), Klaipeda (Lituània), Larissa (Grècia), Viana do Castelo (Portugal) i Novigrad (Croàcia).

Durant els propers 2 anys, s’aniran fent diverses reunions i trobades entre les ciutats pertanyents a la xarxa. La primera trobada ha estat a Esplugues, el 4 i 5 de març, per compartir experiències i definir el full de ruta dels propers 24 mesos.

Participació del teixit associatiu

Les entitats tenen un paper clau en el desenvolupament del projecte, ja que l’objectiu és que el Playful Paradigm s’impulsi de manera col·lectiva amb la participació del teixit associatiu i de la ciutadania.

Durant la trobada a Esplugues també hi va haver un espai de treball amb agents clau del territori. Es va comptar amb la presència d’algunes entitats i organitzacions de la ciutat com Esplai Espurnes, Esplugues Sense Barreres, Escola Lola Anglada i el Servei Local de Català.

Més informació

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty + thirteen =

Scroll to Top