EL PUNT FA 5 ANYS!

El passat 2 de març, a la Baronda, es va celebrar la V Jornada de Suport Associatiu per a les entitats d’Esplugues.

Aquesta trobada, de caràcter anual, pretén donar informació a les entitats sobre les novetats que ofereix el servei del Punt del Voluntariat i Suport Associatiu per a les entitats.

CONVOCATÒRIA DE SUBVENCIONS A ENTITATS

Enguany s’ha informat de l’inici del termini de presentació de les sol·licituds de subvenció per l’any 2023, explicant com es realitza el tràmit i aclarint tots els dubtes de les entitats.

A més, també s’ha recordat que totes les entitats que ho desitgin poden demanar cita prèvia al Punt del Voluntariat i Suport Associatiu a fi de poder demanar assessorament en la realització del tràmit de sol·licitud de la subvenció.

NOVETATS DEL PUNT

Una novetat molt important que s’ha donat a conèixer és l’ampliació de l’horari del Punt del Voluntariat i Suport Associatiu, el qual serà de dilluns a divendres en horari de 17 a 20h. Un altre novetat és que els dimecres s’atendrà des de l’Espai Jove Remolí, a fi d’apropar-se a tota la ciutadania i poder donar un millor servei a totes les entitats. La resta de dies, l’atenció seguirà sent a la Oficina Jove, al carrer Àngel Guimerà 34.

Altres novetats destacades són:

 • Trobades formatives per compartir bones pràctiques i aprendre sobre un tema específic.
 • Suport en la tramitació digital amb l’Ajuntament
 • Diagnosi d’entitats i detecció de necessitats, que es realitzarà durant el 2023
 • Suport en l’alineament de les activitats de les entitats amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS)
 • Autoformació en línia “Inicia’t al voluntariat”, que estarà oberta de manera permanent
 • Creació de la Xarxa d’Espais Playful

Finalment també s’ha destinat un espai important a la formació de les entitats, entenent que aquesta ajuda a la millora de la gestió i, per tant, al creixement de les entitats del municipi.

S’ha fet una detecció de les necessitats formatives de les entitats a fi de poder realitzar una programació adequada per atendre aquests interessos. El tema que s’ha considerat més necessari és la captació de fons.

L’EVOLUCIÓ DEL PUNT DE VOLUNTARIAT I SUPORT ASSOCIATIU

Durant la sessió s’ha repassat algunes xifres rellevant d’aquests 5 anys del Punt:

 • Hem augmentat considerablement les hores d’atenció setmanals, passant de 4h al 2018 a 9 al 2022. I ja us avanço, que al 2023 tenim previst arribar fins a 15h setmanals d’atenció a entitats i voluntariat.
 • El nombre de consultes i assessoraments està al voltant de 100 anuals, amb na puntuació que al 2022 ha arribat al 9,5.
 • Pel que fa al voluntariat, actualment hi ha més de 200 persones inscrites a la borsa i cada any gestionem més crides de voluntariat.
 • Gairebé cada mes elaborem 1 recurs per facilitar la gestió associativa, ja sigui per al disseny de projectes, comunicació, tramitació digital, etc.
 • Durant aquests 5 anys hem dut a terme un total de 70 formacions i 36 sessions informatives, amb unes 100 persones formades anualment que ens posen un 9 de nota.

La jornada ha comptat amb bona participació, aprofitem per donar-vos les gràcies per la vostra participació i per la vostra tasca.

Scroll to Top