ACTIVITAT DEL MES: EL MES DE LA GENT GRAN

Com cada mes de maig, Esplugues celebra el Mes de la Gent Gran. Amb motiu d’aquesta data i aprofitant que la gent gran del municipi és molt participativa, l’agenda d’aquest mes està farcida d’activitats adreçades especialment a aquest col·lectiu, perquè en puguin gaudir.

Durant tot el mes es faran nombrosos esdeveniments, com per exemple balls per a la gent gran en diferents espais de la ciutat.

També hi haurà lloc per a la gastronomia, amb una Fideuada popular que es durà a terme el dissabte 13 de maig de 10 h a 14 h. I per aquelles persones a les quals els hi agradi el cinema es farà un cinefòrum a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues, on es projectarà la pel·lícula “@buelos”.

Al municipi hi ha diverses entitats de gent gran que fan activitats durant tot l’any. Aquest mes ens hem apropat a una associació que forma part del Casal d’Avis de Can Clota, a fi de conèixer una mica millor l’entitat i també una de les seves activitats que es diu: “Memòria Musical”.

Quants anys fa que la vostra entitat es troba en actiu?

La nostra entitat porta en actiu des de 1987. L’entitat sempre s’ha dedicat a afavorir l’oci de la gent gran i oferir diversió mitjançant els jocs tradicionals, com les bitlles, el dominó.. Un cop al mes també realitzem excursions amb autocar. Actualment, a conseqüència de la covid-19, les úniques activitats que es mantenen en actiu són el bingo i l’activitat “Memòria Musical”.

En què consisteix exactament l’activitat?

Es tracta d’una activitat que té l’objectiu de potenciar les funcions cognitives de les persones grans i de millorar el seu estat físic a través de la música i la gimnàstica rítmica. Està enfocada a la gent gran, no té complexitat ni requereix un gran esforç físic. De fet hi ha persones que realitzen l’activitat amb productes de suport per a la deambulació (cadires de rodes i agafadors). Es realitza cada dimarts i dijous de 10 h a 11 h.

Qui hi pot participar en l’activitat?

Persones majors de 65 anys, pensionistes i jubilats.

Quin paper tenen les persones voluntàries en l’organització d’aquestes activitats?

Actualment som tres persones voluntàries i som les que organitzem i executem les activitats. Tot i que ara mateix no tenim gaire voluntariat, les activitats que segueixen en funcionament és gràcies al temps i dedicació de les persones voluntàries.

Què pot fer una persona que vulgui col·laborar amb vosaltres de forma voluntària?

Actualment, a conseqüència de les restriccions causades per la Covid-19 i la vulnerabilitat de les persones usuàries del casal davant de possibles contagis, no és possible poder col·laborar amb nosaltres.

Que li diries a una persona que s’està plantejant fer voluntariat?

Les persones que vulguin realitzar un voluntariat han de tenir bon cor, simpatia i ganes de treballar. Si realment tenen aquestes qualitats, gaudiran molt d’aquesta experiència, per tant, que no ho dubtin. Si s’estan plantejant col·laborar amb gent gran els hi puc garantir que aprendran moltíssim de tots ells i elles. Són una font de saviesa.

Scroll to Top