EL VOLUNTARIAT ET CONNECTA

11 de desembre de 2019

El 4 de desembre, vam celebrar el Dia del Voluntariat a través d’un acte amb persones i entitats vinculades amb el món del voluntariat. També es va aprofitar la jornada per presentar el vídeo “El voluntariat et connecta”.

El passat dimecres 4 de desembre, vam celebrar, per segon any consecutiu, un acte per celebrar el Dia Internacional del Voluntariat (5 de desembre) per posar en valor i reconèixer el compromís de les persones voluntàries a Esplugues.

Tot i les fortes pluges, tant les entitats com la ciutadania van poder gaudir d’un acte amb diverses activitats relacionades amb el món del voluntariat.

La jornada organitzada pel Punt de Voluntariat i Suport Associatiu, va ser presentada per Montse Zamora, regidora de participació de l’Ajuntament d’Esplugues, que va donar la benvinguda a totes les persones assistents a través d’un joc.

 

Antonio Pérez, director tècnic de voluntariat i formació de la Creu Roja Catalunya, va realitzar una conferència inspiradora sobre el voluntariat, en la qual va posar de manifest la importància del mateix per a la cohesió social.

 

 

Seguidament, es va projectar un vídeo que ha estat elaborat de manera col·laborativa amb diverses entitats i persones voluntàries d’Esplugues, emmarcat en la campanya “El voluntariat et connecta” que es va iniciar el mateix 4 de desembre.

 

A continuació, es va donar pas a la taula rodona “Connexions”, dinamitzada per Araceli Crespo, responsable tècnica del Pla de Formació a l’Associacionisme i Voluntariat de Catalunya i de l’assessorament al món local de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, així com de la xarxa de Punts de voluntariat Local de Catalunya. La taula va comptar amb la Marina, voluntària amb gent gran i persones amb diversitat de l’Esplai Can Vidalet-Publilla Cases, la Maria, voluntària de català de Voluntariat per la Llengua i la Vanessa, voluntària de l’AFA Gras i Soler i agent preventiva d’agressions sexistes de l’Associació DIAS. Les tres voluntàries van explicar la seva trajectòria en voluntariat i com el voluntariat les connecta amb altres persones, amb l’entorn i amb la transformació social.

 

Per finalitzar la jornada, es va celebrar un espai d’”enxarxament” i refrigeri, on la ciutadania i persones membres de les entitats van poder compartir aquesta estona per establir relacions de voluntariat entre elles.

 

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

five × 5 =

Scroll to Top