ENTITAT DEL MES: Corals Musicorum

En motiu de la celebració durant aquest mes de juny del dia internacional de la Festa de la Música, parlem amb la Carla Jover, presidenta de las Corals Musicorum, entitat nascuda l’any 2001.

Actualment som més de setanta cantaires associats que volem expressar-nos a través de la música i que entenem el cant coral com una eina per a la diversió, la comunicació, l’expressió, el creixement  personal i coneixement de l’instrument que ens és més propi, la veu. Musicorum compta amb tres formacions de cantaires, la d’adults (Musicorum), la de joves (SOM·night) i la infantil (El Cor de la Nit).

Actuem tant a Esplugues com a altres municipis amb un repertori variat. El nostre camí s’inicia amb cançons populars a una o dues veus, però, amb el temps, i després d’un treball important del domini de la partitura i la veu, ens hem anat centrant en el gènere del Teatre Musical i les bandes sonores, buscant així un espai que ens caracteritzi dins del món del cant coral. La nostra voluntat és aprofundir en el coneixement del gènere i anar teixint un repertori exclusiu que ens identifiqui com a grup.

“Fa més de 15 anys que cantem junts”

 

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?
La nostra tasca principal és la de difondre el cant en grup però més enllà d’això, el que volem és generar espais plaents tant pels qui cantem com per aquells que decideixen venir als nostres concerts a escoltar-nos.
Estem oberts a participar en qualsevol acte tant d’Esplugues com d’altres municipis que ho demanin. També hem enregistrat diversos CDs.

Destaquem espectacles propis com “Som d’Oscar”, un concert que emula la gala dels famosos premis cinematogràfics amb repertori de bandes sonores premiades o nominades, “Del Somni a la Veu”, espectacle que vol ser un resum emocional de què significa cantar en una mateixa formació durant més de 10 anys o “Salta al buit”, un espectacle monogràfic de Jonathan Larson.

Hem participat també en espectacles com el Mapping de Fan News Club en la Maternitat de Barcelona, juntament amb l’Orquestra Simfònica del Vallès, Màia i el cor Clams sota la direcció escènica de Toni Albà o “Brundibár” una òpera infantil representada dins el Festival Grec (2017) i al gener (2018) a la Sala Gran del Teatre Lliure de Barcelona dirigit per la companyia de teatre “Els Pirates”.

També hem  col·laborat amb altres entitats d’Esplugues com l’Endoll amb l’espectacle “Tot és jazz” basat en el musical “Chicago” i els populars Pastorets d’Esplugues.

 

Qui pot participar en les vostres activitats?
La nostra coral està oberta a tothom qui tingui interès en el que fem i som, no calen coneixements previs. Els nostres concerts solen tenir un caire familiar i estan pensats per a un públic divers.

 

“També tenim voluntaris que ens ajuden durant els concerts amb les entrades, el marxandatge o el muntatge. Tenim molta sort!”

 

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?
La coral es mou sempre per voluntat dels seus socis, tots hi participem de manera voluntària. A més, tenim una junta formada per 10 socis que s’encarrega de gestionar i organitzar la coral i diverses comissions que s’encarreguen de portar les xarxes socials, organitzar els sopars de socis que celebrem un o dos cops l’any sempre que ens és possible i participar d’activitats com Sant Jordi, fires…

També tenim voluntaris que ens ajuden durant els concerts amb les entrades, el marxandatge o el muntatge. Tenim molta sort!
Per altra banda, som una entitat que col·labora molt en forma de voluntariat cantant en residències de gent gran o concerts benèfics de tot tipus, entre altres.

Què us aporta el voluntariat?
A tots nivells, el voluntariat ens aporta sobretot satisfacció per la feina feta de manera altruista, ens ho passem molt bé. A més, ens ajuda a seguir amb l’activitat i créixer així tots plegats.

 

Quins reptes de futur us marqueu?
Ens marquem diversos reptes, volem que la família dels Socis de Cor (socis que no canten però formen part de l’entitat) continuï creixent a bon ritme i poder seguir creant una família encara més gran, una necessitat també per poder avançar com a entitat que som amb una activitat molt gran. L’objectiu és seguir fent concerts al nostre municipi i fora d’ell, amb espectacles que ens permetin seguir compartint la nostra veu i les il·lusions que ens mouen rere cada nova proposta.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o
realitzar un voluntariat?
Que no s’ho pensi més i ho faci! El que li aportarà només seran coses bones, de ben segur. Formar part d’una entitat, per la nostra experiència, és guanyar una nova família, una nova xarxa per la vida que ens permet viure amb més consciència, solidaritat i enriquiment personal.

 

VOLS SABER MÉS?
  musicorum.cat
  musicorumcorals@gmail.com
  @coralsmusicorum
@coralsmusicorum  @somnight    @elcordelanit
  /coralsmusicorum
  Corals Musicorum

2 comentaris a “ENTITAT DEL MES: Corals Musicorum”

  1. Àngela Reolid Moya

    El que passa i es viu en aquesta coral és difícil d’explicar amb paraules ja que el que fem i el que cantem ho fem amb el cor, però trobo que els lectors podran fer-se una idea de que fem i qui som a partir d’aquesta entrevista, està perfectament explicat. Tot i que jo els convido a que si mai han vingut a un concert de les Corals Musicorum o de qualsevol de les nostres formacions, ho facin. Vinguin. Tenim un do, curem ànimes.

    Salut.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eleven + 10 =

Scroll to Top