ACTIVITAT DEL MES: FESTA MAJOR DE SANT MATEU

Ja és aquí setembre, amb la Festa Major de Sant Mateu 2023, del dimecres 20 al diumenge 24 de setembre, cinc dies plens de festa, cultura i solidaritat.

Podrem trobar actuacions musicals com les de La Banda del Cotxe Vermell i Ocells Mullats, dimecres i dijous; Blas Cantó i el grup de versions La Central, divendres; i a Miki Núñez i dj de festa d’Europa FM, dissabte. També sonarà música a partir del divendres al parc de les Tres Esplugues pels concerts organitzats per l’Associació de Festes Populars.

També podem trobar activitats com: el Cercavila d’entitats i la Festa Holi, el dijous; el Correfoc de Boc de Biterna,el divendres; el Correfoc de Ball de Diables i la Diada Bastonera,  el dissabte; la Diada Castellera, la Trobada de Gegants i Capgrossos i la Ballada de l’Esbart, el diumenge; i, jocs al carrer aquests dos últims dies.

Per acabar, cal destacar la realització de la Festa dels ODS el dissabte dia 23, d’11 a 14 h al Parc dels Torrents, on es presentarà el joc interactiu Missió ODS, no us ho podeu perdre!

ENTREVISTA A LA COLLA DE GEGANTERS D’ESPLUGUES

Entre les nombroses activitats hi trobarem la colla de Geganters d’Esplugues. Els hem entrevistat perquè ens expliquin…

L’activitat de la Colla de Geganters/@s es desenvolupa en el marc de la cultura popular i tradicional catalana, concretament en l’àmbit de la imatgeria festiva al carrer: gegants, capgrossos i bestiari de foc. Principalment, es desenvolupa en sortides/trobades d’intercanvi amb altres colles geganteres de poblacions de Catalunya, i d’arreu. Tanmateix, participem en altres actes d’Esplugues com Carnestoltes, Reis, Escoles… i els de la Coordinadora d’Entitats.

Les activitats pròpies de la nostra entitat van dirigides a tota mena de públic, tot i que tenen un interès i fascinació especial per a la població més jove: la mainada.

En què consisteixen les activitats que heu organitzat per la Festa Major?

La principal com cada any és l’organització de la Trobada de Gegants, aquest any la XXXIX TROBADA de GEGANTS i CAPGROSSOS, 39 anys de la Colla de Geganters d’Esplugues de Llobregat.

La Trobada consisteix que els gegants de les poblacions que hem visitat durant l’any, venen a Esplugues, i juntament amb ells realitzem una cercavila pels carrers d’Esplugues, data diumenge 24 de setembre. Poden veure tots els gegants plantats al Robert Brillas a partir de les 11:00 h, i seguir-nos amb cercavila fins a la Plaça Catalunya 13:00 h. Els més petits tindran l’opció de fer el seu cap gros mitjançant un taller i acompanyar-nos a la cercavila infantil.

Activitat: Taller capgròs. Vine a fer el teu capgròs i acompanya’ns a la cercavila infantil de festa major.

Qui pot participar?

Les activitats són obertes a tothom, ens poden acompanyar als Cercavila. Això sí, si volen portar, gegants, capgrossos, o un altre, cal primer venir a la Colla, per saber com funciona, i assajar.

Quin paper tenen les persones voluntàries en l’organització d’aquesta activitat?

Els voluntaris en trobades, i altres, són una part important per al bon funcionament de tot. Principalment, ens ajuden en la logística de preparació, i organització durant el recorregut, alhora aprenen i comproven en persona com funcionem.

Que pot fer una persona que vulgui col·laborar amb vosaltres de manera voluntària?

Han de posar-se en contacte amb nosaltres mitjançant un correu a: gegantsesplugues@gmail.com; O bé, acostar-se els dijous a partir de les 20:00 h, al nostre local situat al carrer Àngel Guimerà, 38, al costat del Robert Brillas. Estem oberts a tothom, us animem a formar part de la Colla, o de qualsevol entitat d’Esplugues, tenim necessitat de créixer en nombre de persones, per desenvolupar l’activitat més relaxada, i no amb pocs recursos.

Scroll to Top