AFA Isidre Martí

Som l’Associació de Famílies dels infants escolaritzats a l’Escola Isidre Martí d’Esplugues de Llobregat, i vetllem per afavorir la vida a l’escola dels alumnes del centre, formant part activa de la comunitat educativa.

Quina és la vostra tasca principal?
L’AFA treballa conjuntament per formar als infants, i no només acadèmicament, sinó d’una manera més transversal: des del punt de vista de la gestió emocional, dels valors i del treball en equip. Per tant, les sinergies i la col·laboració entre les famílies i l’escola esdevé de vital importància.

Castanyada

De les activitats que realitza l’entitat destaquen les següents:
Les funcions principals de l’AFA són auxiliars a les de l’equip directiu i docent del centre en tot allò que requereixin, amb la finalitat d’aconseguir millores per l’escola, pels infants i per les seves famílies.

L’AFA actualment s’ocupa de serveis que són de vital importància per la conciliació familiar, com és el servei de menjador escolar i el servei d’acollida matinal, que permet a moltes famílies poder deixar els infants a l’escola abans de l’inici de la jornada lectiva per tal d’arribar a temps als seus lloc de feina.
Des de l’entitat també ens ocupem de la gestió de les activitats extraescolars que ofereix el centre fora d’horari lectiu.

A més, una de les aportacions més importants de l’AFA és recaptar fons econòmics per invertir-los millores en el centre escolar. En els darrers anys, aquesta aportació ha suposat una gran millora qualitativa del centre: s’han renovat els patis amb zones de joc dinàmiques i materials naturals, s’adquirit mobiliari escolar que afavoreix un model pedagògic més col·laboratiu, s’ha dotat a l’escola de nous equips informàtics i s’ha comprat un forn nou pel menjador escolar.

Qui pot participar a les vostres activitats?
Poden participar totes aquelles famílies que ho desitgin i que tinguin ganes d’involucrar-se en la comunitat educativa a fi d’obtenir millores per als seus fills i filles i pel centre educatiu on desenvolupen la seva vida escolar.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?
A l’AFA totes les famílies treballem en equip i decidim conjuntament, tot i així, per poder dur a terme a totes les activitats, ens organitzem en diferents comissions i cadascú forma part d’aquella en la que pot aportar més o li causa major interès. Existeix la comissió pedagògica, la comissió de festes, la d’extraescolar, la de menjador… Per tant, hi ha molta activitat diversa en la qual implicar-se. A més, també es col·labora en tots els esdeveniments i celebracions que es fan a l’escola.

Què us aporta el voluntariat?
Totes aquestes accions no serien possibles sense la participació voluntària i desinteressada de les famílies que formen part de l’AFA, que ofereixen el seu temps i coneixement per realitzar totes les gestions i treballen conjuntament per millorar l’escola.

Quins reptes de futur us marqueu?
Actualment, volem concebre el centre escolar com una gran comunitat educativa on tots són partícips: infants, docents, equip directiu, personal auxiliar, monitoratge i, evidentment, les famílies.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar voluntariat?
En el nostre cas concret, els hi diríem que els nostres fills i filles passaran nou anys de les seves vides, pràcticament tota la seva infantesa, en aquest centre escolar, on es forjaran com a persones, per tant la millor inversió que podem fer les famílies és oferir el nostre temps per tal de millorar la nostra escola, que és la nostra llar, ja que també aquest esperit col.laboratiu i de germanor és un bon exemple pels nostres infants.

Inici
Scroll to Top