Associació de Veïns La Plana – Montesa

L’ Associació de Veïns del barri La Plana-Montesa d’Esplugues de Llobregat és una associació que es va crear al juny del 1979 amb la intenció de millorar l’entorn i la vida veïnal. Anteriorment es feien comissions esportives, culturals, urbanístiques… per tal d’organitzar el barri.

Quina és la vostra tasca principal?

L’Associació s’ocupa principalment de fer de mediadors entre les peticions i reivindicacions dels veïns i veïnes del barri de La Plana-Montesa davant l’Ajuntament, el qual també col·labora en algunes activitats que es proposen des de l’AAVV.

De les activitats que realitza l’entitat destaquen les següents:

Al mes de setembre l’Associació s’encarrega de l’organització de la festa del barri amb activitats dirigides als infants com inflables, diversos tallers en els que participa l’Esplai Espurnes, el qual forma part de la comunitat i la Cursa Infantil que cada any va incrementant el nombre de participants, aquest any seran uns 250 corredors! A més l’entitat prepara també la tradicional Sardinada popular, a la que acudeix tot el barri, esdevenint una trobada de germanor entre el veïnat.

Altres festes que també coordina l’AAVV La Plana-Montesa són La Castanyada, el Sopar de Germanor a finals de primavera i activitats nadalenques com el Caga-Tió i el Patge reial.

Al llarg de l’any l’Associació ofereix diferents activitats pels seus socis i sòcies, com per exemple: Balls de saló (en diverses modalitats), l’Escola d’anglès per a infants i propostes de Ioga i Tai-Txi.

Qui pot participar a les vostres activitats?

Poden participar totes les persones del barri La Plana-Montesa i també de la resta d’Esplugues o els seus voltants que tinguin ganes de formar part de l’activitat i ser socis i sòcies de l’Associació.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Totes les persones que formen part de l’Associació col·laboren activament amb les dinàmiques que es proposen i aprofiten per animar a la gent jove a formar part de lesiniciatives de l’associació per assegurar el relleu generacional.

Què us aporta el voluntariat?

La tasca voluntària i la implicació en els projectes de l’associació permet contribuir a fer que el barri de La Plana- Montesa sigui una mica millor, fomentant la idea de que ajudar als altres i formar part del teixit associatiu fa que l’entorn es vagi enriquint de mica en mica amb les seves aportacions.

Quins reptes de futur us marqueu?

Actualment el gran repte de l’Associació és afrontar la transformació que ha de patir el barri de Montesa, ja que hi ha previsió d’una construcció d’habitatges que faran que aquesta zona passi a tenir 20.000.- habitants més. A més s’està interactuant amb l’Ajuntament d’Esplugues per a defensar que, entre les edificacions previstes, es consideri l’edificació d’una residència per a la gent gran, un ambulatori, un centre d’entitats socials i culturals, i equipaments esportius…
Des de l’Associació es fan suggeriments i peticions en aquest sentit per tal d’assegurar que els serveis del barri seran suficients i adients per a tots els veïns i veïnes.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar voluntariat?

Des dels inicis de l’Associació s’ha aconseguit transformar el barri i s’han canalitzat les reivindicacions dels veïns i veïnes per tal de fer-les arribar a les administracions competents. S’ha treballat molt per a procurar el benestar de la població de La Plana-Montesa. L’actuació més recent ha estat aconseguir una petició històrica com la unificació del Parc dels Torrents, permetent la consecució d’un espai verd de 16 hectàrees al centre del municipi.

En aquest sentit, l’entitat vol transmetre que ser una persona voluntària implica esforç però alhora treballar per a fer realitat les peticions i donar compliment a les inquietuds veïnals suposa una gran satisfacció.

Dades de contacte

Associació de Veïns de La Plana – Montesa

  • Adreça: Cr. Doctor Manuel Riera 93, baixos, Esplugues de Llobregat (08950).
  • Telèfon de contacte: 93 473 63 41
  • Correu electrònic: avvlaplana@esplugues.org
La Plana
Montesa
Scroll to Top