Festa Major de Sant Mateu a Esplugues, del 16 al 21 de setembre

Les Festes de Sant Mateu 2022 permetrà viure una Festa Major amb un munt d’activitats pensades per a que tothom la pugui gaudir:

Les celebracions començaran divendres 16 amb el pregó de Festa Major a càrrec d’Alba Petisco, campiona d’Espanya absoluta de gimnàstica del CGE Les Moreres a l’Espai Corberó.

Es faran espectacles musicals de primer nivell. A l’escenari del carrer Sant Antoni Maria Claret participaran artistes com Nena Daconte i Álvaro de Luna (divendres 16), el grup Hotel Cochambre (dissabte 17) i David Otero (diumenge 18). Al carrer Maria Aurèlia Capmany s’ha previst un concert tribut a Rafaella Carrà (dissabte 17) i l’actuació de Rosa López (dissabte 18). A més al Parc dels Torrents es farà l’Esplurock i al Parc de les Tres Esplugues l’Associació de Festes Populars ha organitzat diversos concerts.

També hi ha presvistes activitats familiars amb espais de joc i tallers al Parc dels Torrents, organitzades per l’Esplulab i l’Esplujuga, així com la representació del musical el Rei Lleó, un espai infantil de la Coordinadora d’Entitats de Cultura Popular i conta-contes i espectacle a la zona exterior del Casal de Cultura Robert Brillas.

Per al públic adolescent i jove destaca la programació de l’actuació del DJ Europa, la nit de dissabte 17, i la Festa Holi el dimecres dia 21 de setembre.

També es podrà gaudir d’activitats esportives com tornejos d’handbol, de tennis taula i la Fira del Fitness.

Un dels plats forts dels actes de cultura popular i tradicional serà la Trobada de Gegants i Capgrossos d’Esplugues i la Cercavila, a més de la Diada Castellera de Festa Major on es trobaran les colles de Sants, Mataró i els Cargolins, la 27a Diana Bastonera, sense oblidar el Correfoc de Festa Major.

Com cada any, també es podrà gaudir del mercat ESPLUGAS CITY, ubicat al cr/ de l’Esglèsia i Montserrat, on es podran trobar parades d’artesania i alimentació en clau «western».

I com a gran fi de festa, torna també el PIROMUSICAL que es celebrarà dimecres 21 a la plaça Catalunya.

Destacar també que l’Ajuntament ha posat èmfasi en procurar una Festa Major inclusiva, vetllant per l’accesibilitat als espais dels esdeveniments festius, contemplant especialment l’accès a les persones amb mobilitat reduïda, amb la possibilitat de reservar un espai per a gaudir dels espectacles.

Així mateix, la Fira d’Atraccions (situada al carrer Andreu Amat) comptarà amb trams horaris sense llum ni música per tal que menors i joves amb hipersensibilitat auditiva i/o trastorn d’espectre autista puguin participar tranquil.lament.

També s’ha previst la instal.lació de Punts Lila per tal de gaudir d’unes festes lliures de violència masclista i homòfoba.

Podreu trobar més informació al Programa de festa major Sant Mateu 2022.

Bones festes per a tothom!

Ir arriba