Celebració del Dia del Voluntariat 2022

L’1 de desembre vam celebrar un any més el Dia del Voluntariat a Esplugues, aquest cop al Casal de Cultura Robert Brillas.
Sota el lema ‘El voluntariat (et) transforma‘, vam poder gaudir d’una programació plena d’activitats on poder compartir experiències i enriquir-nos entre la ciutadania i les entitats de la ciutat.

L’acte organitzat pel Punt de Voluntariat i Suport Associatiu d’Esplugues va ser inaugurat amb la benvinguda de la Montse Zamora, regidora de participació de l’Ajuntament d’Esplugues.En Maurici Blancafort, voluntari social, escriptor i emprenedor, va iniciar la jornada endinsant-nos en la seva experiència amb una xerrada inspiradora on ens va parlar sobre la importància de l’actitud i de que ser voluntari és una opció de vida i una manera de canviar la realitat.

Seguidament, el grup Indi de l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet ens va fer gaudir amb la seva mostra de ball.

A continuació, es va donar inici a una conversa d’experiències dinamitzada pel Punt de voluntariat i Suport Associatiu, on vam poder comptar amb la Sònia Sardà, coordinadora de Fundació Santa Magdalena, Bernard Guerra, d’Esplugues Sense Barreres, Arnau Navarro, de l’Esplai Pubilla Cases Can Vidalet i Antoni Fontova, de la Colla de Bastoners d’Esplugues. Les quatre entitats van compartir les seves experiències en vers el voluntariat a la seva entitat i com el voluntariat ha transformat les seves vivències. Concloïen la conversa amb una idea molt clara: ‘Sense voluntariat no existiríem… el voluntariat ho és tot’.  

Tot seguit, la coral Musicorum ens va fer gaudir d’una actuació plena d’emoció i sentiment, on ens van fer vibrar amb les seves veus.

Així mateix, vam portar a terme l’entrega de premis del l Concurs de fotografia d’Experiències Voluntàries, el qual van quedar en tercera posició “Mirades” de Montse Castelló, Escola Gras i Soler, en segona posició “Ungles pintades del color dels Castellers d’Esplugues” de Lídia Castro, Castellers d’Esplugues i com a guanyador/a “La canalla cargolina s’ajuden entre elles” de Lídia Castro, Castellers d’Esplugues amb la següent fotografia:

Per acabar, la regidora Montse Zamora va fer la cloenda de l’acte amb una mostra de les il·lustracions que la il·lustradora Montse Liria va crear de forma simultània durant tot l’acte i finalment, vam poder gaudir d’un refrigeri on poder fer vincles entre tots els assistents.

Il·lustració de la xerrada d’en Maurici Blancafort
Il·lustració de l’actuació de Corals Musicorum
Il·lustració de la mostra de ball del grup Indi

Scroll to Top