Club Natació Esplugues

El Club Natació Esplugues és una entitat esportiva privada i sense ànim de lucre que té la missió de fomentar la pràctica de la natació competitiva a la nostra ciutat.

Quina és la vostra tasca principal?

La tasca principal és el foment de la pràctica de la natació, per aconseguir-ho, el Club promou un clima d’aprenentatge basat, no només en l’activitat esportiva, sinó també en l’educació en valors com la disciplina, la cohesió de grup, la constància, l’esforç, la resiliència i la superació personal i en equip.

A més, l’entitat centra la seva activitat en la formació relativa a esports aquàtics de competició, tant la Natació tradicional com la Natació Artística.

De les activitats que realitza l’entitat, quina destacaríeu?

L’entitat divideix la seva activitat en diferents seccions amb objectius molt diferenciats: per una banda, a l’Escola es posen els fonaments perquè l’activitat competitiva posterior sigui possible. En canvi, en els equips de natació tradicional i artística es busca el rendiment en competició, d’acord amb les edats i categories que es troba cada infant, per aconseguir un creixement esportiu tant de l’esportista de manera individual com del grup.

També hi ha una categoria Màster, adreçada a les persones adultes, la qual té un caire més lúdic però sense perdre l’esperit de competició i superació.

Qui pot participar a les vostres activitats?

L’entitat centra la seva atenció entre els 3 i els 20 anys, però qualsevol persona amb ganes d’aprendre i de gaudir de l’aigua a un nivell més competitiu pot formar part del club. A partir dels vint anys, les persones s’incorporen a la categoria Màster, on es poden realitzar entrenaments amb una persona tècnica i competir a Catalunya i Espanya. La natació no té barreres i és apte per a tothom!

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

El voluntariat participa de diferents maneres dins de l’entitat. Per una banda, les persones voluntàries participen en els diferents cursos de monitoratge. També els i les integrants del  1r Equip, que són els nedadors i nedadores que porten més anys a la casa, participen en les diferents activitats lúdiques i formatives que es fan al Club. Per exemple, aquest Nadal és durà a terme la Learning Week, on les persones nedadores del 1r Equip faran d’entrenadors per als més petits, creant un vincle de cohesió i fomentant la participació voluntària en les activitats de l’entitat.

D’altra banda, la tasca de coordinació de l’entitat que duu a terme la Junta Directiva també és vocacional i no remunerada. L’òrgan de govern està format per les famílies dels i les esportistes, i porten a terme la gestió diària del Club, tant pel que fa a la vessant administrativa, com l’organització, difusió i realització d’esdeveniments organitzats pel Club.

Què aporta el voluntariat?

Un dels objectius principals del Club és fomentar la participació interna del 1r Equip i les famílies. El 1r Equip són els nedadors i nedadores que porten més anys a la casa, i es fomenta la seva participació en les diferents activitats lúdiques i formatives que es fan al Club.

D’aquesta manera, poden viure la natació des d’un altre punt de vista, ja que creiem que és molt enriquidor aprendre a ensenyar allò que t’agrada. D’altra banda, la participació de les famílies en els esdeveniments del Club és primordial, ja que d’aquesta forma s’aconsegueix cohesió i sentiment de pertinença a l’entitat.

Quins reptes de futur us marqueu?

El Club ha crescut molt els últims anys i ha assolit un cert nivell en l’àmbit català, destacant també els nedadors i nedadores a nivell estatal.. Estem contents amb la feina feta, però encara som ambiciosos i creiem que encara es pot continuar millorant i portant el reconeixement del Club més enllà.

Les condicions logístiques en les quals ens trobem són complicades, però sempre es lluita per buscar alternatives i arribar a noves metes. Concretant una mica més, un dels principals objectius a aconseguir és portar un Relleu al Campionat Nacional, una fita mai aconseguida encara pel Club.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar voluntariat?

Pel que fa al Club, sempre estem oberts a noves incorporacions i es busca ampliar la família, ja que tota ajuda és poca.

En termes generals, tot i les hores de dedicació que suposa la participació en una entitat esportiva, considerem que és molt gratificant veure que gràcies a la  feina conjunta, els nois i les noies de la ciutat poden gaudir d’aquest esport.

Informació de contacte
Direcció: Complex Municipal Esportiu La Plana. Plaça Catalunya, s/n. 08950 Esplugues de Llobregat
Telèfon: 93 473 47 22 –  641 15 09 95 
Correu electrònic: cnesplugues@hotmail.com 

Scroll to Top