CRIDA DE VOLUNTARIAT: Voleu ser mentors o mentores de persones migrades?

Les persones tenim la sort de coincidir de manera natural amb d’altres persones que ens deixen petjada i que ens ajuden, ens escolten, ens guien i ens acompanyen. Persones amb qui establim un vincle de confiança i respecte i a qui ens dirigim quan ho necessitem. La voluntat d’ajudar a aquells que ho necessiten és un valor essencial a promoure en la consolidació d’una societat justa i solidària.

Moltes de les persones migrades que arriben a Catalunya s’han vist obligades a abandonar els seus països en busca d’un futur segur, sovint, la seva reduïda xarxa social al país d’acollida fa difícil que de manera natural coincideixin amb persones que les acompanyin i ajudin en el seu procés d’inclusió i assoliment d’una plena autonomia social.

És per això que la Secretaria d’Igualtat, Migracions i Ciutadania aposta per la mentoria grupal per a reforçar l’autonomia i el benestar emocional de persones refugiades, sol·licitants d’asil i persones en itinerari cap a l’arrelament social, a través dels programes i projectes de la Coordinadora de Mentoria Social. Les persones ateses pels programes de mentoria són acompanyades durant 8 mesos o 1 any per part d’un grup d’acollida, format per un conjunt de 2 a 5 persones voluntàries d’aquesta entitat que actuen com a mentors i mentores. Aquest suport solidari permet treballar eixos claus en la seva integració com ho són l’aprenentatge de la llengua, el coneixement i la participació amb l’entorn i el seu itinerari professional.

Des de la seva posada en marxa, s’han iniciat 290 relacions de mentoria en les que han participat 594 persones han rebut el suport d’un grup d’acollida. En la majoria de casos, l’experiència ha estat molt positiva per a totes les persones que hi han participat i per poder seguir atenent a les persones que volen participar en el programa de mentoria, calen més mentors i mentores disposats a acompanyar-les.

Si esteu interessats o interessades en participar podeu trobar més informació en aquesta presentació, a “Info-migració” trucant al 012 o enviant un correu electrònic a: grupsacollida.tsf@gencat.cat.

Us animem a informar-vos sobre el Programa de Mentoria i a parlar-ne amb aquelles persones del vostre entorn que creieu que podrien estar interessades en participar-hi!

 

Scroll to Top