ENTITAT DEL MES: Ass. Amics de la Música de Santa Magdalena

Som l’Associació Amics de la Música de Santa Magdalena. Es va constituir l’any 1997 amb la intenció de fomentar la cultura musical a la nostra ciutat amb un festival anual estable. Aquest any anem presentant el 24è Festival i també anem preparant el 25è aniversari amb goig i alegria. Tenim 110 socis que atorgant suport a l’activitat i una junta directiva amb 5 membres.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

L’activitat principal és el Festival de Música Clàssica i Tradicional. Fins ara entre març i juny de cada any, però aquest any l’allarguem fins al mes d’octubre. Fem  6 o 7 concerts. La seu tradicional dels concerts és l’església de Santa Magdalena i també la plaça Pare Miquel pel concert de cobla del mes de juny. Aquest any passem una part del Festival a l’Avenç amb 2 concerts els mesos de setembre i octubre. A l’Avenç també hi fem Concerts Familiars durant els mesos d’hivern. Fins ara hem fet més de 150 concerts amb més de 23.000 assistents.

Dels 110 socis actuals a l’entitat en surt la junta directiva amb la seva tasca voluntària i permanent

Qui pot participar en les vostres activitats?

Hi tenim una bona colla de formacions musicals que participen en el programa de concerts. Pel que fa a l’organització, convidem a fer-se soci i llavors entrar a la junta directiva i també col·laborar amb opinions sobre els concerts, amb noves orientacions i amb ajudes puntuals. Un altre aspecte essencial són les ajudes econòmiques que ens aporten els nostres socis, la Generalitat, l’Ajuntament i diverses entitats.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Tot comença amb els socis de l’Entitat, un grup essencial que col·labora amb aportacions econòmiques i també crítica i suggeriments. Dels 110 socis actuals en surt la junta directiva amb la seva tasca voluntària i permanent, encaminada a gestionar el Festival de cada any. Un altre tipus de ‘voluntariat’ són les entitats que atorguen suport econòmic, essencial per tirar endavant; ara mateix tenim l’Ajuntament d’Esplugues, la Generalitat, la Fundació La Caixa i Laboratoris Salvat. I també la Parròquia de Santa Magdalena, que ens deixa l’església com auditori pels concerts.

Què us aporta el voluntariat?

Com comentàvem en l’anterior pregunta, tota la nostra estructura està formada per gent voluntària, des dels nostres socis fins a l’organització i la junta directiva de l’entitat.

Quins reptes de futur us marqueu?

L’any que ve, 2022, presentarem el nostre 25è Festival. Volem que sigui un esdeveniment memorable, un bon record de 25 anys d’activitat, havent assolit l’objectiu inicial d’atorgar un bon suport a la cultura musical de la nostra Ciutat. I el repte és continuar i millorar, en la qualitat dels concerts i també ampliant la divulgació tot portant el Festival a altres centres culturals, com l’Avenç (anomenat a dalt), al nou Rober Brilles i fins i tot al nou Auditori, quan el tinguem a punt. 

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat

Doncs que sempre és benvingut o benvinguda, ja que els nous voluntaris (en el nostre cas els socis i l’equip organitzador) sempre ens porten noves idees i orientacions que ajuden a consolidar l’activitat i a millorar-la de cara al futur.

Vols saber més de l’entitat?
Scroll to Top