PRIMAVERA SOLIDÀRIA

8 de maig de 2019

El Consell Municipal de Cooperació, amb la col·laboració de les entitats d’Esplugues, han preparat diverses activitats durant aquest mes de maig per fer difusió de les activitats i projectes de les entitats locals i sensibilitzar a la ciutadania envers els principis i valors de la solidaritat, el comerç just, la pau i els drets humans, així com fer visibles les desigualtats que existeixen a la societat, especialment en les relacions nord-sud.

Enguany de nou, amb especial atenció a la crisi humanitària dels refugiats que malauradament estem vivint. Les causes, la situació i què podem fer des de la cooperació.

Festa de la Solidaritat i del Comerç Just

L’activitat central serà la 19a Festa de la Solidaritat i 16ª Festa del Comerç Just, que es durà a terme el dissabte 18 de maig d’11 a 14h a la Plaça Santa Magdalena.

Les diferents entitats de solidaritat mostraran la seva tasca durant tot el mati. A més a més, a les 11:30h, l’entitat Drums farà una tabalada, a les 12h es farà la Lectura del Manifest de Comerç Just i a les 12:30h es lliuraran els premis del Concus de dibuix de comerç just i solidaritat en els quals han participat les escoles d’Esplugues. Aqust any, la temàtica del concurs ha estat l’equitat home-dona.

Des del Punt de voluntariat i Suport associatiu també hi serem presents per informar a entitats i ciutadania sobre els nostres serveis.

 

Exposicions i xerrades

Durant el mes de maig es realitzaran quatre exposicions diferents.

L’entitat Sindicalistes Solidaris organitza l’exposició Treball digne? Que es podrà visitar del 2 al 13 de maig a la Biblioteca Pare Miquel.

Del 6 al 13 de maig a la Biblioteca es podrà visitar l’exposició Els Murs de la Vergonya (del Grup Eirene). Es faran visites guiades a les escoles.

A la Biblioteca també es podrà visitar, del 16 al 30 de maig, l’exposició Refugiats, per què? FundiPau, amb aquesta exposició, vol ampliar la mirada més enllà de la reacció solidària davant la crisi de refugiats dels darrers anys i contribuir a promoure canvis globals i estructurals que facin possible posar fi a les causes que cada dia obliguen milers de persones a fugir de casa seva.

Finalment, del 20 al 27 de maig es mostrarà l’exposició Cuir i Calçat a Bangla Desh: el cost real de la seva producció de Setem Catalunya al CEM Les Moreres.

També estan previstes dues xerrades:

  • La Síndrome d’Ulisses, a càrrec del Dr. Joseba Achotegi Loizate, Psiquiatre i Professor Titular de la UB el dijous 16 de maig a les 18:30h, al Sociosanitari d’Esplugues de Sant Joan de Déu.
  • Migrants, la seva marxa per BCN, a càrrec de Julia Moreno, membre de Creu Roja, el dijous 23 de maig a les 18 h a la Biblioteca Pare Miquel d’Esplugues.

 Projectes de cooperació internacional 2018

Esplugues compta amb una desena d’entitats que realitzen projectes de cooperació internacional amb el suport de l’Ajuntament d’Esplugues. L’any 2018 es van dur a terme 10 projectes de cooperació a diferents països (Bolívia, Colòmbia, Guatemala, Índia, Marroc, Moçambic, Perú i Senegal). Les temàtiques principals van ser de promoció de l’educació, igualtat, drets humans i laborals.

Cursa Solidària

D’altra banda, com cada any, se celebrarà la Cursa Solidària Ciutat d’Esplugues – Hospital de Sant Joan de Déu, que arriba a la 9a edició el diumenge 12 de maig. Els beneficis de la cursa aniran destinants al Programa Amic de l’Hospital Sant Joan de Déu.

Aquest programa té com a objectiu que l’infant i la seva família puguin viure l’hospitalització de la forma més positiva possible, amb un model d’atenció que incorpora plenament als pares en el procés d’atenció, amb un disseny orientat als infants que garanteix la continuació de l’escolaritat, ofereix alternatives de distracció i joc, busca mecanismes per assegurar el dret a la participació i comprensió dels infants i  facilitar el suport entre famílies. A més, també compta amb la participació de persones voluntàries que acompanyen als infants quan els seus pares ho necessiten.

Per tal de poder fer possible la cursa, participen persones voluntàries en l’organització de la mateixa, coordinades per l’entitat esportiva local Penya Esplugues de Futbol Sala.

Més informació a www.cursasolidariaesplugues.cat

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

fourteen − 11 =

Scroll to Top