LA FESTA DEL JOC

El proper 17 de juny és celebrarà un any  més la Festa del Joc,  l’Esport i la Percussió,  la qual omplirà el Parc dels Torrents i el Camp Municipal d’Esports Salt del Pi de diversió, música i activitats esportives per a tota la ciutadania. 

A la programació hi ha nombroses activitats lúdiques i esportives adreçades als infants i joves, que es podran gaudir des de les 11h a les 14h i de 17:30 h fins a la 1 de la matinada, entre les quals destaquen activitats esportives com ara zumba, minigolf, bàsquet, circuits d’aventura, activitats de piscina i fútbol, entre d’altres.

A més, l’Esplulab i Ludijocs també organitzaran diversos tallers creatius i innovadors, on podran participar persones de totes les edats.

Al llarg de la tarda també es podrà gaudir de la Festa de la Percussió, on participaran diversos grups musicals, com per exemple: Santuka, Tabalots, Descentrats, Repúpli-K de l’Avern, AC Rosalía de Castro, Batubaroa, N’Gomez Gokass, Protons, Atabalats i Zebrass. La festa acabarà al Parc dels Torrents amb el concert de MashUpParty Band i la DJ Kötxambrosa.

En el marc d’aquest esdeveniment també es donarà visibilitat a l’agenda 2030 i els seus 17 Objectius pel Desenvolupament Sostenible (ODS).

Es pot consultar la programació al web: https://playful.esplugues.cat/festajoc

Al llarg de tota la Festa es comptarà amb la participació de moltes entitats del municipi que ajudaran a que el dia estigui farcit d’activitats i diversió. Una de les entitats que col·laboren en aquest acte és l’Associació Esplugues Sense Barreres, que durà a terme diverses activitats per a tots els públics. Hi hem parlat perquè ens expliquin que fa la seva entitat i les dinàmiques que han preparat per aquest dia.

En què consisteix la vostra associació?

Esplugues Sense Barreres és una associació per a persones amb discapacitat física i sensorial. També per a familiars, per a persones cuidadores, amigues, voluntàries i obert a la població en general. Duem a terme activitats per a totes com zumba, ioga, classes de català, teatre, classes d’informàtica, classes de pintura i excursions. També organitzem jornades de sensibilització en festes del nostre municipi, col·legis, instituts i altres entitats. Intentem crear una Esplugues de Llobregat més accessible i inclusiva.

En què consisteixen les activitats que heu organitzat per a la Festa del Joc, l’Esport i la Percussió?

L’activitat principal consisteix en una jornada de sensibilització, amb jocs i esports inclusius, com per exemple: el bàsquet en cadira de rodes, boccia o slalom en cadira de rodes, i també jocs de sensibilització per a conèixer la realitat de les persones amb visió reduïda. Col·locarem una carpa, per a donar a conèixer la nostra associació i mostrar els treballs manuals que fan les nostres sòcies. Com a fi de festa, farem una masterclass de Zumba inclusiu per a totes i tots.

Qui pot participar?

Qualsevol persona amb ganes de passar-ho bé.

Quin paper tenen les persones voluntàries en l’organització d’aquesta activitat?

Les persones voluntàries s’encarreguen principalment del muntatge de la carpa amb els treballs manuals i de dinamitzar les activitats i vetllar pel seu bon funcionament. 

Que pot fer una persona que vulgui col·laborar amb vosaltres de manera voluntària?

Es pot adreçar a nosaltres a través de les xarxes socials o de la  nostra adreça de correu electrònic. També pot venir a la nostra associació, siituada al carrer Juan Sebastián s/n d’Esplugues de Llobregat.

Què li diries a una persona, que s’està plantejant fer voluntariat?

Què s’animi, ja que és molt gratificant poder ajudar als altres. La sensació d’entregar-te a qui ho necessita és molt bonica. Et sents bé amb tu mateix i amb el món que t’envolta. Realment una vegada ho proves no ho pots deixar. És una sensació difícil d’explicar.

Scroll to Top