L’ENTITAT DEL MES: ASSOCIACIÓ DE DONES DE LA PLANA

20 de març de 2018

Ass. Dones de La Plana

El mes de març, amb motiu del Dia Internacional de les Dones, a la ciutat tenen lloc tot un conjunt d’activitats per prendre consciència, defensar i promoure els drets de les dones.

És per aquest motiu que volem engegar el Butlletí mensual de Voluntariat i Suport Associatiu amb una entitat de dones: l’Associació de Dones de la Plana.

L’Associació es va fundar l’any 1983, sent la primera entitat de dones d’Esplugues.

L’entitat organitza activitats de caire social i cultural per a totes les dones que hi puguin estar interessades. Organitzen xerrades, tallers, cursos, sortides al teatre, excursions,etc. tot oferint un lloc de “trobada” perquè cap dona es senti sola.

L’Entitat treballa dia a dia perquè la seva gestió tingui la màxima transparència, oberta a la participació de totes les sòcies i altres entitats de la ciutat. Actualment compta amb 310  sòcies i 14 voluntàries.

Parlem amb la seva presidenta, la M. Carme Drago.

  • Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

La tasca més important és el fet de disposar d’un punt de trobada de totes les dones en plena confiança; és a dir, que es pot parlar i aprendre de tot. Hi ha 25 tallers diferents. És un lloc d’aprenentatge per a totes les dones sense cap cost.

  • Qui pot participar en les vostres activitats?

Totes les dones que vulguin venir a partir de 18 anys. Estem obertes a totes les dones de qualsevol edat.

  • Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Hi ha un grup d’unes 5 persones que són la Junta i l’equip de l’Administració i coordinació dels tallers.
La resta són professores que, com a professionals a diferents àmbits, imparteixen els cursos de manera voluntària.

  • Què us aporta el voluntariat?

És molt gratificant. Les voluntàries ens adonem que qui ve a l’associació està contenta amb tot que fem. És una gratificació compartida.

  • Quins reptes de futur us marqueu?

És un procés progressiu des de fa 35 anys, hem passat de 4 a 25 cursos. El nostre repte és augmentar el nombre de xerrades i activitats per a les dones d’avui dia; que cap dona es quedi endarrerida en res.

  • Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat?

Que avui dia la societat és molt individualista i és un factor molt important formar part d’un grup on es pugui treballar, aprendre i compartir. És una manera d’ampliar les maneres de conviure.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Scroll to Top