L’ENTITAT DEL MES: CLUB DE GIMNÀSTICA ARTÍSTICA LES MORERES

7 de juny de 2018

El mes de juny, amb motiu de la Festa del joc i de l’esport, entrevistem a Club de Gimnàstica Artística Les Moreres.

El CGE Les Moreres es va crear fa 33 anys. A Esplugues es practica la gimnàstica artística femenina des de fa molts anys i, en els darrers 5, el Club ha obert la gimnàstica de trampolí. Disposen d’un equip tècnic de nivell nacional i més de 340 gimnastes i famílies incloent el projecte de gimnàstica a l’escola. La seva seu és el CEM Les Moreres i el seu crit és: VIU LA GIMNÀSTICA, CREU EN TU, MORERES EL TEU CLUB!!!

Parlem amb el seu president, en Ricard Querol.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

La nostra tasca principal té com a objectiu poder oferir a totes les nenes, joves i adults la possibilitat de practicar un esport tan saludable per a tothom com la gimnàstica. Tanmateix, les nostres gimnastes –a nivell individual i per equips-, han estat campiones de Catalunya i d’Espanya en diferents edats i categories. En l’actualitat, tenim un equip de Via Olímpica (nivell absolut) classificat en 10è lloc dels 30 millors clubs de tota Espanya, que conformen la primera edició de la lliga Iberdrola (lliga professional), format per gimnastes de gran projecció que competeixen amb clubs que disposen de gimnastes de la selecció júnior i sènior espanyola i clubs que fitxen gimnastes estrangeres, i que l’any vinent participarà en la 1a Divisió Estatal.

Qui pot participar a les vostres activitats?

L’objectiu que té el Club és donar a conèixer la gimnàstica a tots els nivells i oferir la possibilitat de competir a totes les gimnastes del Club per mostrar-se a les seves famílies i públic en general.  Es tracta d’un dels esports més complerts, ja que combina els valors habituals dels altres amb propis com són la concentració,  la consecució d’objectius a curt i llarg termini, l’esforç i la superació. Pel que fa al talent, tothom a qualsevol edat pot practicar la gimnàstica artística; no és un esport excloent i permet gaudir a cadascú en el seu nivell. Les nenes amb més talent no tenen garantit arribar a l’elit; la fórmula ha d’incloure el treball diari, el sacrifici i també qualitats innates com la competitivitat i la fortalesa física però també mental.

 Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

A través del voluntariat, les nostres exgimnastes i gimnastes més grans tenen l’oportunitat de continuar a prop de la gimnàstica, com auxiliars d’entrenadors i  així poder gaudir de l’experiència i descobrir la possibilitat de fer carrera com a entrenadores. A més, durant l’any organitzem almenys una competició al CEM Les Moreres i el campus d’estiu, per la qual cosa podríem estudiar línies de col·laboració amb voluntariat extern al Club.

 Què us aporta el voluntariat?

La possibilitat de millorar i individualitzar l’atenció als grups d’entrenaments i completar la formació esportiva i educacional que ofereix l’entrenador a les gimnastes.

Quins reptes de futur us marqueu?

La veritat és que no ens posem límits, hem crescut molt en els últims anys, però encara podem anar més lluny. No tenim els recursos d’un centre d’alt rendiment, però tenim un equip altament preparat per arribar a qualsevol nivell que ens proposem i anem per bon camí. Per altra banda, l’experiència ens diu que el més important del que fem és l’acompanyament en el creixement personal del gimnasta, i fruit d’aquestes dues línies en neixen projectes com el de “gimnàstica a l’escola” que funciona des d’aquest curs, amb l’objectiu d’apropar l’esport cada dia a més gent. En resum, el nostre projecte de futur és “ESPLUGUES CIUTAT DE LA GIMNÀSTICA”

 Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a la vostra entitat?

Els animen a formar part d’un equip esportiu i del que això significa com una família. Provar-ho, descobrir i gaudir com és la feina amb infants i adolescents.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

20 − five =

Scroll to Top