L’ENTITAT DEL MES: CREU ROJA ESPLUGUES – SANT JUST

11 de desembre de 2018

 

La Creu Roja és la primera de les grans organitzacions humanitàries, tal com les entenem avui dia. L’entitat neix a partir d’una idea de Henry Dunant (Ginebra, 1828 – Heiden, 1910), un home de negocis suís que, des de ben jove, es va preocupar per ajudar els col·lectius més desvalguts de la societat.

El 1859, Dunant va ser testimoni de la batalla de Solferino. Allà, va poder presenciar com els soldats ferits en combat eren abandonats al camp de batalla i morien desemparats per manca d’assistència mèdica.

A partir d’aquí, Henry Dunant va tenir la idea de crear societats de socors en temps de pau que tindrien la missió d’assistir els ferits de guerra sense fer distincions de seguretat o religió i que comptarien amb l’acció de persones voluntàries entusiastes i perfectament qualificades.

L’Assemblea local de la Creu Roja a Esplugues de Llobregat es va constituir a l’abril de 1904. Com a organització humanitària de caràcter voluntari fortament arrelada al municipi, dóna respostes integrals a les persones vulnerables des d’una perspectiva de desenvolupament humà i comunitari reforçant les seves capacitats individuals en el seu context social.

Actualment, contem amb 98 persones voluntàries, 1909 persones sòcies, 3 professionals i 4 vehicles (2 vehicles medicalitzats i 2 de transport).

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

Ser cada cop més a prop de les persones vulnerables a través d’accions integrades, realitzades essencialment per voluntariat i amb una àmplia participació social.

Donem suport a les persones que ens necessiten, independentment de la seva ubicació. Ens ocupem dels col·lectius més vulnerables a casa nostra, de les persones que arriben al país fugint de la pobresa o dels conflictes bèl·lics i dels que viuen fora de les nostres fronteres.

Treballem en els següents àmbits: lluita contra la pobresa de col·lectius vulnerables, ocupació, formació, socors i emergències, salut, cooperació internacional, drets humans i dret internacional humanitari.

Qui pot participar en les vostres activitats?

Totes les persones de més de 16 anys amb ganes de fer tasques voluntàries, amb empenta i iniciativa, amb il·lusió i que creguin en els set principis fonamentals de la institució: humanitat, imparcialitat, neutralitat, independència, caràcter voluntari, unitat i universalitat

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Participant en qualsevol de les activitats ja sigui en atenció directa amb el col·lectiu destinatari (acompanyaments, suport educatiu, entregues de productes i ajudes, suport emocional…), en la gestió dels projectes (creació de materials, difusió, organització d’activitats, tasques administratives, lideratge dels projectes…) o en la logística de les accions (previsió de recursos i materials).

Què us aporta el voluntariat?

La raó de ser de la institució. El voluntariat és l’essència de la Creu Roja. Som una entitat de i per persones voluntàries.

Quins reptes de futur us marqueu?

Canviar la nostra missió i poder avançar del ser al costat de les persones vulnerables des d’una vessant social i emocional, a una interacció lúdica i d’aprenentatge.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat

Que s’apropi a les entitats i que s’interessi pel que es mou al seu voltant.

Que l’acció voluntària en la que vulgui participar i desenvolupar dita tasca sigui en consonància amb el seu interès participatiu i d’acord als seus valors.

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Adreça: c/ Severo Ochoa, 14, local 2, Esplugues de Llobregat
Telèfon: 93 371 82 02
Correu electrònic:  esplugues@creuroja.org
Pàgina web: http://creuroja.entitats.esplugues.cat/
Twitter: @Espluguescr

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

twenty − twenty =

Scroll to Top