L’ENTITAT DEL MES: XARXA DE DONES EMPRENEDORES D’ESPLUGUES

11 de gener de 2019

 

La XDE és una entitat d’Esplugues que es va gestar durant el desenvolupament del projecte D-Dones, en 2009, en el qual els ajuntaments d’Esplugues i Mollet del Vallès van col·laborar per a millorar les competències en la gestió empresarial de les persones dedicades al sector de la perruqueria i l’estètica, com a eina per a fomentar la inserció de les dones al mercat laboral.

D’aquesta primera experiència va sorgir la idea de presentar la ponència denominada No som botigueres, som empresàries, a l’III Congrés de les Dones del Baix Llobregat al maig del 2010, orientada a aconseguir l’autonomia personal i el lideratge de les dones, tant de les empresàries com de les dones que cerquen treball.

Aquesta iniciativa va donar forma definitiva en una xarxa de suport mutu entre dones, que es va materialitzar en la Xarxa de Dones Emprenedores d’Esplugues aproximadament al juny del 2010.

En els següents anys, la XDE va créixer i va obrir les seves portes a dones  de diferents àrees professionals. Actualment, després d’aquests 10 anys, l’entitat ja agrupa a dones de 18 àrees professionals.

Actualment la Xarxa la formen a prop d’unes 70 sòcies, un 60% d’elles professionals amb comerços i un 40% professionals sense comerç.

Parlem amb la Clàudia Acebrón, Presidenta de la Xarxa de dones emprenedores d’Esplugues.

Quina és la vostra tasca principal?
La nostra tasca principal és generar oportunitats des de la ciutat per fer visible el talent femení en l’àmbit econòmic, professional i laboral.

Treballem per fomentar el desenvolupament, la implantació, estabilitat i la consolidació d’empreses creades i/o dirigides per dones, així com projectes socials i culturals.

Quines activitats destacaríeu?
Destacaríem aquelles activitats que tracten de dotar a les nostres sòcies i a totes les dones d’Esplugues, ja que són obertes i gratuïtes per a elles també, que tenen com a finalitat empoderar a la dona. Per a nosaltres això és formació, tallers de creixement personal i networking. De la mateixa forma, l’acompanyament i l’assessorament, així com campanyes i projectes socials, també els considerem unes tasques principals.

Qui pot participar en les vostres activitats?
Pot participar tot aquell que vulgui. Això sí, per exemple, les formacions i tallers, són gratuïts només per a sòcies i dones d’Esplugues.
Tant els networkings com la resta d’activitats són oberts a tota la ciutadania i gratuïts per a tots i totes.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?
En la XDE totes som voluntàries. La Junta treballa de forma voluntària (i incansablement) per a tirar endavant l’associació i poder continuar creixent. No obstant això, és absolutament insuficient si no existeix darrere un teixit voluntari, en aquest cas, les sòcies, que ajuden a realitzar els projectes i activitats, des d’aportar els seus coneixements per a realitzar formacions o tallers a organitzar actes  i/o fires.

Què us aporta el voluntariat?
Som una associació sense ànim de lucre i el voluntariat fa possible que continuem existint i creixent. Darrere d’absolutament cada acte, formació, taller, projecte, fira o esdeveniment, hi ha voluntàries que ho han fet possible.

Quins reptes de futur us marqueu?
Continuar creixent. Tant de bo cada vegada puguem fer més projectes que visualitzin el talent femení i empoderin a les dones. Ens agradaria arribar més a l’àmbit cultural, per exemple, i poder treballar més amb això.

Per a nosaltres és un orgull sentir que posem el nostre granet de sorra però també sentim que mai és suficient i encara podem fer més i més, i imagino que això és el que ens fa continuar treballant.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?
Que hi ha coses que no estan pagades que ens fan sentir més orgullosos de nosaltres mateixos, que aquelles que ho estan, en moltes ocasions.

Que és dur, però que la satisfacció personal és enorme si col·labores amb allò que creus.
I que, evidentment, les portes de la XDE les tenim obertes!

 

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Infografia XDE
Presentació XDE

 

Correu electrònic:  xde.esplugues@gmail.com
Pàgina web: www.xarxadones.entitats.esplugues.cat
Facebook: /xarxadedonesemprenedoresdesplugues
Twitter: @ XDonesEsplugues
Instagram: xarxadonesemprenedoreses

1 comentari a “L’ENTITAT DEL MES: XARXA DE DONES EMPRENEDORES D’ESPLUGUES”

  1. Pingback: Entitat del mes - Punt de Voluntariat i Suport Associatiu d'Esplugues - Xarxa de Dones Emprenedores d'EspluguesXarxa de Dones Emprenedores d'Esplugues

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

14 − fourteen =

Scroll to Top