L’ENTITAT DEL MES: ASSOCIACIÓ DE JUBILATS I PENSIONISTES DEL GALL

8 de maig de 2019

L’Associació de Jubilats i Pensionistes del Gall és una entitat creada gairebé fa 30 anys, que realitza les seves activitats al Casal de Gent Gran del Gall.

Principalment està pensat per a la participació de la gent gran del barri, perquè tinguin un lloc on reunir-se, jugar o simplement fer petar la xerrada.  Al Casal disposen de cartes, fitxes de dòmino o diaris, per poder passar l’estona entre amics o coneguts.

Actualment l’entitat està formada per unes 90 persones sòcies. Tot i això, ser soci/a no és una condició obligatòria, ja que l’entitat està oberta a tothom, amics, nets o familiars també poden participar.

Parlem amb el seu president, en José Orellana.

Quina és la vostra tasca principal? Quines activitats destacaríeu?

Principalment el casal és un espai on els avis del barri poden jugar (a cartes, domino o altres jocs), continuar actius i mantenir bones relacions amb altres membres de la seva edat, veïns i ciutadans.

Les activitats a destacar són principalment el Bingo dels dimecres o els serveis de perruqueria, que es realitzen a canvi d’un preu simbòlic.

Per als socis sí que realitzem alguna activitat més com les celebracions de les festes de Sant Joan, Sant Mateu o la Castanyada i Nadal. En aquestes festes celebrem un petit berenar amb música i ball. A l’entrada mai demanem el carnet  però sí que les fem pensant en els nostres associat.

També destacaria les excursions i sortides que organitzem i anem realitzant cada mes. Ara anirem a la “Fira d’Abril” a Barcelona i ben aviat a la “Fira del cavall” a Tordera. Són sortides socioculturals en les que busquem la màxima diversió pels nostres socis a preus molt bons.

També mirem d’oferir xerrades informatives sobre temes que trobem rellevants i són útils per a la gent gran.

Qui pot participar en les vostres activitats?

Totes les nostres activitats estan obertes a tothom i com ens agrada dir “aquí la porta està oberta a tothom”, encara que aquelles activitats que realitzem conjuntament amb l’Ajuntament o les festes específiques sí que les focalitzem per als nostres socis i sòcies. Algunes no les podem obrir a tothom, ja que tenim places limitades.

Com s’implica el voluntariat a l’entitat?

Ara mateix no tenim un gran gruix de voluntaris més enllà dels membres de la Junta o els socis que de vegades donen un cop de mà en organitzar les activitats.

També tenim una persona que ens ajuda amb els temes informàtics a l’hora de fer cartells, publicacions al casal o fer alguna cosa amb l’ordinador.

També és veritat que les xerrades o algunes activitats històriques que hem realitzat no les podríem haver fet sense la implicació de voluntaris.

Què us aporta el voluntariat?

Tothom al capdavant de la gestió d’un casal és voluntari!!. Aquestes tasques no serien viables sense la participació de membres voluntaris, compromesos amb l’entitat.

Tasques de gestió, administració o publicitat estan fetes per voluntaris. L’entitat no tindria futur sense la seva participació.

Quins reptes de futur us marqueu?

Ens agradaria poder realitzar més activitats o tornar a realitzar tornejos de cartes, domino o petanca com fèiem antigament. També volem poder realitzar millors viatges, anar més lluny i amb més activitats.

Creiem també que el casal ha de ser un punt de trobada, informació i coneixement per a la gent gran del barri. Voldríem poder fer més xerrades, donar eines a la gent perquè no tinguin problemes o es trobin amb complicacions.

Què li diríeu a una persona que s’està plantejant vincular-se a una entitat o realitzar un voluntariat?

Aquí tothom que vulgui participar té les portes obertes i tindrà totes les facilitats possibles, això sí, haurà d’entendre el funcionament de l’entitat, aquí la gent ve a jugar! (riu..)

VOLS SABER MÉS DE L’ENTITAT?

Adreça: Carrer Àngel Guimerà, 128
Horari d’atenció:  Matins de 9.30 a 12.30 i tardes de 15.30 a 17.00 h
Telèfon: 93 372 38 19

2 comentaris a “L’ENTITAT DEL MES: ASSOCIACIÓ DE JUBILATS I PENSIONISTES DEL GALL”

 1. Señor Orellana soc El Josep Antoni El nen que va al colegio d, gent Gran seria molt amable de avisarme cuant comenza les clases si us play mi teléfono es 933_715_545 moltes gracies I tambe podría saber si n,ha aquella any picapica moltes gracies Que pasis unes nasales molt felices

  1. Punt de voluntariat i suport associatiu

   Bon dia Josep Antoni, per contactar amb l’associació hauria de trucar o apropar-se al local. Aquí té el contacte.

   Adreça: Carrer Àngel Guimerà, 128
   Horari d’atenció:  Matins de 9.30 a 12.30 i tardes de 15.30 a 17.00 h
   Telèfon: 93 372 38 19

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

19 + 4 =

Scroll to Top