Procès participatiu del Catàleg i diccionari de competències i metacompetències de l’acció voluntària

El passat divendres 21 d’octubre, el Departament de Drets Socials de la Generalitat va presentar el Catàleg preliminar i Diccionari de Competències i Metacompetències de l’Acció Voluntària, una eina que ha de permetre ser la base a partir de la qual poder caminar cap a la identificació, certificació i acreditació de les competències que les persones voluntàries posen en joc, tant en el moment de fer voluntariat com quan es formen en voluntariat.

Aquest catàleg és un document detallat que pretén identificar totes aquelles competències que potencialment es podrien arribar a desenvolupar fent voluntariat, i a més, incorpora una part de definicions i una descripció dels diferents nivells d’assoliment.

Serà un document d’ús de les entitats per a millorar processos com ara la selecció dels perfils de voluntariat més idonis, el disseny dels cursos i les formacions i la certificació de les tasques i aprenentatges viscuts per les persones voluntàries durant el pas per l’entitat, entre d’altres.

El Departament de Drets Socials, a través de la Direcció General d’Acció Cívica i Comunitària, ha obert un procés participatiu que estarà actiu fins al 30 de novembre per tal que les persones voluntàries puguin dir la seva opinió i aportar la seva visió sobre allò que s’aprèn fent voluntariat.
Per participar, es crida les persones voluntàries a respondre una enquesta o bé poder assistir i participar presencialment a una de les trobades territorials organitzades.

Amb aquest procès participatiu es vol escoltar i recollir quines són les vostres experiències amb relació als aprenentatges que viviu quan feu voluntariat i totes les opinions, valoracions i respostes que es recullin serviran per millorar aquest Catàleg.

Les sessions territorials estaran repartides durant el mes de novembre i es portaran a terme en les següents dates:
·       Manresa: 8 de novembre, de 17h30′ a 20h al Casal de Gent Gran MANRESA, Carrer Circumval·lació, 60
·       Tortosa : 10 de novembre de 17h a 19h30′, al Casal Cívic i Comunitari TORTOSA, Carrer Alfara de Carles, 27-33
·       Girona: 17 de novembre de 17h a 19h30, al Casal Cívic i Comunitari GIRONA – MONTILIVI, Carrer del Doctor Josep Ametller Viñas, 56
·       Tarragona: 18 de novembre, de 17h30′ a 20h, a la Casa del Mar de TARRAGONA, Carrer d’en Francesc Bastos, 19
·       Barcelona: 22 de novembre de 17h30′ a 20h, al Casal Cívic i Comunitari BARCELONA – BARCELONETA, Carrer Baluard, 28
·       Lleida: 23 de novembre, de 18h a 20h30′ en el Casal Cívic i Comunitari LLEIDA, Carrer de La Mercè, 1
·       Granollers: 24 de novembre, de 18h a 20h30′, al Casal Cívic i Comunitari GRANOLLERS – CENTRE, Carrer Nou, 22

Les inscripcions estan obertes i cal apuntar-se omplint el següent formulari.

Us animem a participar en qualsevol de les modalitats, i si no podeu anar presencialment, també podeu participar en línia a través del portal Participa.gencat.cat

Scroll to Top