TOT EL QUE CAL SABER PER TENIR VOLUNTARIAT

10 d’octubre de 2019

Les associacions són un element clau en la nostra ciutat. Les persones que formen part de les entitats, amb el seu treball i dedicació voluntària, contribueixen a la promoció de la cohesió i inclusió social, dels hàbits saludables, de la cultura popular i, en definitiva, a la millora de les condicions de vida de les persones.

Les entitats que compten amb persones voluntàries cal que disposin d’un Pla de voluntariat, tal com estableix la Llei 25/2015, de 30 de juliol, del voluntariat i foment de l’associacionisme. Al recurs d’aquest mes trobareu com fer-lo. També podeu consultar el recurs 5 idees clau sobre la Llei catalana de Voluntariat.

A més a més, es poden inscriure al Cens d’Entitats de Voluntariat de la Generalitat de Catalunya. Es tracta d’una eina de reconeixement públic de les organitzacions de voluntariat i una garantia de qualitat de les entitats.

El Cens d’entitats de voluntariat és gratuït, i tot i que no és obligatori, permet aconseguir un seguit d’avantatges per a les entitats que gestionen persones voluntàries com per exemple: rebre interès per a les entitats de voluntariat, poder sol·licitar subvencions, presentar-se al Premi Voluntariat, etc.

Des del Punt de Voluntariat i Suport Associatiu donem suport a les entitats en la captació de persones voluntàries, assessorament en la gestió de les mateixes i en l’elaboració del Pla de Voluntariat.

Deixeu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

eight + 3 =

Scroll to Top